Home > Rally > BRC > BRC SPA: tweestrijd tussen Cherain en Princen na eerste lus

BRC SPA: tweestrijd tussen Cherain en Princen na eerste lus

In de Spa Rally nemen twee tenoren voorlopig het voortouw. Cédric Cherain leidt momenteel met een bonus van één seconde op Kris Princen. Ook Adrian Fernémont leek mee te spelen, maar hij verloor op de vierde proef in Wanne tien seconden. 

Cherain startte met zijn Skoda furieus en won meteen de eerste drie proeven. Daarna kwam Kris Princen met de Polo opdraven. Hij won proef vier en vijf en kon zo bijna 4 sec goedmaken. het verschil tussen de twee bedraagt momenteel exact één seconde. Fernémont moet vrede nemen met plaats drie, op 12,5 sec van Cherain.

Top-3 met kloof

Na de drie podiumplaatsen volgt een groot gat. Ghislain de Mévius is vierde op 35,1 sec, Cédric De Cecco volgt als vijfde, op amper 0,4 sec van de Mévius. Patrick Snijers verliest in de Polo nu al ruim 52 sec.

Ondertussen tellen we ook één R5 minder in Spa. De Skoda R5 van Vincent Prégardien werd uit de wedstrijd genomen na overdreven snelheid tussen proef 1 en proef 2. Ook Thibaud Mazuin (Peugeot 208) en Joseph Lejeune (Subaru Impreza GT) werden om die reden uit koers gezet.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50