Home > Circuit > WEC Sebring: pole voor Toyota, Alonso met record

WEC Sebring: pole voor Toyota, Alonso met record

Geen verrassingen vannacht in de kwalificaties voor de 1000 mijl van Sebring. Toyota veroverde met groot machtsvertoon de eerste startrij. Fernando Alonso reed de beste ronde en heeft nu ook het ronderecord op zijn naam.

1 minuut 40,124 seconden was de recordtijd van de Spanjaard. Het gemiddelde van Toyota #8 was 1 minuut 40,318 seconden en daarmee start het trio Alonso-Buemi-Nakajima ook vanop de pole. Toyota #7 van Conway-Kobayashi-Lopez volgt op een halve seconde. SMP racing #17 van Sirotkin-Orudzhev-Sarrazin is derde, maar wel op ruim twee seconden van de Toyota.

In LMP2 was Jackie Chan DC Racing oppermachtig. Ook zij nemen de volledige eerste startrij in. Wagen #38 van Tung-Aubry-Richelmi was de snelste.

In de GTE-klassen was het Porsche dat triomfeerde. Het Porsche GT Team behaalde de pole in de GTE Pro-klasse met wagen #92 van Christensen en Estre. Het trio Ried-Andlauer-Campbell verzilverde voor Dempsey-Proton Racing de pole in het GTE Am met de Porsche 911 RSR #77.

Maxime Martin had problemen met de stuurdirectie van zijn Aston Martin. Hij kon zijn goede testrun dus niet verzilveren voor Aston Martin Racing en start achteraan bij de GTE Pro-wagens.

Vanavond om 21u00 gaat de 1000 mijl van Sebring van start.

You may also like
FIA WEC Sebring: terugblik op testen, focus op seizoenstart
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1: het verhaal achter de overstap van Alonso naar Aston Martin
F1 Australiƫ: reacties na vrijdag