Home > Rally > BRC > BRC Spa: weersomstandigheden staan centraal tijdens de persconferentie

BRC Spa: weersomstandigheden staan centraal tijdens de persconferentie

Op de persconferentie aan de vooravond van de Spa Rally namen de hoofdrolspelers nog even het woord. De weersomstandigheden waren weinig verrassend het gespreksonderwerp.

Adrian Fernémont: Het verschil met de Polo zal hier waarschijnlijk kleiner zijn. Niemand zal zijn volle vermogen kunnen gebruiken in deze omstandigheden. We kennen de Skoda ook al goed, daar zijn we wel in het voordeel.”

Cédric Cherain: Dit jaar wil ik voor het kampioenschap gaan, we moeten dus iedere rally een resultaat proberen te rijden. Op dit selectieve parcours zal het dus vooral zaak zijn om geen fouten te maken. Toch gaan we, zoals in iedere rally, op het hoogst mogelijke mikken.”

Kris Princen: “We hebben tijdens de shakedown veel verschillende setups getest, maar nu denk ik wel een goede compromis te hebben gevonden. Het zal een hele moeilijke rally worden, iedere proef zal een opgave zijn in deze omstandigheden.”

Cédric De Cecco: De regen deert me niet echt. Ik hoop vooral snel in het ritme te komen. Als dat lukt, dan mogen we zeker een top-5 ambiëren. Pech zal wel een grote rol spelen, dat ondervonden we al in de shakedown toen we twee keer lek reden.”

Patrick Snijers: Ik hoop dat we hier kunnen rekenen op de efficiëntie van de Polo. Finishen is het belangrijkste dit weekend, zonder lek te rijden liefst. Als we daarin slagen zetten we al een grote stap naar een goed resultaat.”

Joachim Wagemans: Ik kijk vooral uit om met de nieuwe Peugeot R5 veel kilometers af te leggen. Het is fantastisch om een jaar met deze wagen te mogen rijden. Natuurlijk zal het weer een rol spelen, maar we moeten vooral proberen te genieten dit weekend.”

Pieter-Jan Michiel Cracco: het ritme zit al goed. Ook tijdens de shakedown voelde de wagen prima aan. Ik probeer me dit weekend gewoon te amuseren. Voor de rest is het belangrijk om op de baan te blijven. Spa is onze klassieke start en normaal gezien rijden we ook de rest van het BK.”

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50