Home > #Hoofdnieuws > Blancpain GT Series: eerste zicht op de deelnemerslijst

Blancpain GT Series: eerste zicht op de deelnemerslijst

De seizoensinschrijvingen van de Blancpain GT Sprint en Endurance zijn bekend gemaakt, met 49 wagens in uithouding en 24 in de sprint. De sprint heet nu overigens Blancpain GT World Challenge Europe en laat zoals geweten ons land links liggen. Van Belgische zijde is enkel Belgian Audi Club WRT in beide series aanwezig.

Foto © Brecht Decancq

In de ‘Sprint’ zet het Belgische Audi-team maar liefst vier wagens in, voorlopig zien we alle Audi R8 LMS in de categorie Pro. Ook Sainteloc, Phoenix en Attempto zetten gelijkaardige wagens in. In de diverse Audi zien we in principe Dries Vanthoor en Fred Vervisch, maar ook de jonge Charles Weerts. Bij Ferrari racen Louis Machiels en Andrea Bertolini in de Pro Am Cup. Naast Audi en Ferrari zien we ook Aston Martin, Mercedes en Lamborghini in het veld van 24 wagens.

49 in uithouding

Belgian Audi Club WRT doet het met drie wagens in de uithouding, naast een BMW M6 en een Lamborghini Huracan voor Boutsen Ginion. Louis Machiels zien we dan weer in een Ferrari, zoals eerder aangekondigd, met opnieuw Andrea Bertolini en Niek Hommerson.

Verder zien we ook Mercedes, Lexus, Bentley (Max Soulet), Aston Martin (Max Martin) en verrassend ook Bertrand Baguette in opdracht van Honda voor de BoP-testen in Paul-Ricard. Of Baguette ook meer zal doen, is nog niet geweten. Porsche sluit de rij van tien constructeurs af. McLaren, Jaguar en Nissan zijn er niet meer bij. Tijdens de Total 24 Hours of Spa zal Nissen er sowieso wel zijn, in het kader van de IGTC.

http://www.autosportwereld.be/2019/03/13/blancpain-machiels-in-sprint-en-uithouding/
You may also like
In een notendop: GT
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
De autosport dit weekend
GT: AF Corse met mooie namen in GTE en GT3, vader en zoon Machiels in GT World