Home > Circuit > WEC Sebring: record voor Conway en Toyota

WEC Sebring: record voor Conway en Toyota

In het Amerikaanse Sebring trekt het WEC zich stilaan terug op gang. De teams hadden reeds de tijd om enkele private rondjes te draaien op het circuit in Florida en dat leverde meteen een onofficieel record op.

Mike Conway verpulverde met zijn Toyota TS050 Hybrid #7 het laprecord in Sebring met een tijd van 1 minuut en 41,152 seconden. Daarmee deed hij bijna 3 seconden beter dan het vorige record uit 2013 van Marcel Fässler in zijn Audi R18 E-Tron Quattro. Eerder op de dag had Ook Fernando Alonso met Toyota #8 het record al verbroken.

Wagen #7 van Toyota Gazoo Racing met naast Mike Conway ook Kamui Kobayashi (José María López sluit aan na de Formula E) was ook op elk van de trainingen de beste. Conway zette drie snelste tijden neer, Kobayashi de vierde.

Toyota #8 van Fernando Alonso en Kazuki Nakajima (ook Sébastien Buemi reed op dat moment de E-Prix van Hong Kong) zorgde voor de kers op de taart door de tweede snelste tijd neer te zetten. Opnieuw een perfecte dag voor het dominerende Toyota.

Woensdagavond beginnen de officiële vrije testen. De 1000 mijl van Sebring zelf gaat vrijdagavond van start.

Bron: FIA