Home > Circuit > Laurens Vanthoor met Porsche in 12 Uur van Sebring

Laurens Vanthoor met Porsche in 12 Uur van Sebring

Naast de FIA WEC, is er in Sebring ook de klassieke 12-uursrace voor het IMSA-kampioenschap, met onder meer Laurens Vanthoor. Na Daytona is Sebring uiteraard de tweede belangrijke race voor het Amerikaans kampioenschap.

Vanthoor komt er aan de start met de Porsche 911 RSR #912. In de wagen krijgt hij het gezelschap van de Nieuw-Zeelander Earl Bamber en de Fransman Mathieu Jaminet. Porsche kon in Florida al 18 keer winnen en is ook nu een van de favorieten. De 12-uur van Sebring is ook onderdeel van het IMSA-kampioenschap, een samensmelting van de Amerikaanse Le Mans Series en de Grand-Am Series.

Opnieuw podium?

Vorig jaar werd Vanthoor nog derde in Sebring, terwijl de zusterwagen van Porsche de race won. β€œHet circuit in Sebring ligt onze Porsche goed. Ik veronderstel dat we na onze prestatie van vorig jaar opnieuw tot de favorieten behoren. Door de vele hobbels in de weg is het circuit brutaler dan elk ander parcours in de wereld. Als de wagen niet perfect in orde is, heb je het als rijder zwaar te verduren. Gelukkig staat onze wagen sinds de testdagen goed op punt.”

Er zijn vier klassementen in de ISMA: GTLM (GT Le Mans), GTD (GT Daytona), Dpi (Daytona Prototype international) en LMP2 (Le Mans Prototype 2). Vanthoor zit met de Porsche 911 RSR in de GTLM-klasse. De 12 Uur van Sebring gaat door op zaterdag 16 maart.

You may also like
Interview Sarah Bovy: β€œVoor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven”
Daytona 24: Iron Lynx maakt bemanningen bekend, Sarah Bovy aan de start
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast