Home > #Hoofdnieuws > Formula E Hong Kong: Bird wint onder voorbehoud, polesitter Vandoorne out

Formula E Hong Kong: Bird wint onder voorbehoud, polesitter Vandoorne out

Sam Bird (Virgin) heeft in Hong Kong de vijfde ePrix van het seizoen in het FIA Formula E Championship gewonnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (HWA) stond op pole maar haalde het einde van de race andermaal niet.

Vandoorne verloor bij de start de leiding aan de Nissan van Oliver Rowland, die lange tijd aan de leiding ging maar plots stil viel en de leiding in handen gaf van Lotterer.

Lekke band

Die laatste vocht daarna een mooi duel uit met de Virgin van Sam Bird. Lotterer leek op weg naar de overwinning, maar werd aangetikt door Bird en kreeg net voor de allerlaatste ronde af te rekenen met een lekke band. Edoardo Mortara (Venturi) kwam daardoor als tweede over de streep, gevolgd door Lucas Di Grassi (Audi), Robin Frijns (Virgin) en Daniel Abt (Audi).

De kans dat Bird voor zijn actie bestraft wordt is evenwel groot en daardoor is het nog even wachten op de officiële uitslag, met eventueel Mortara als winnaar.

Drama bij Mahindra

Mahindra-rijders Jérôme D’Ambrosio en Pascal Wehrlein vertrokken achteraan en werden het slachtoffer van Felipe Nasr, die zijn Dragon in de muur zette en zo de doorgang verhinderde voor Wehrlein en D’Ambrosio.

Onze landgenoot verliest de leiding in het kampioenschap hierdoor aan Bird. Andere toppers zoals Sebastian Buemi (Nissan, opgave) en regerend kampioen Jean-Eric Vergne (Techeetah, dertiende) kenden een moeilijke race.

De volgende race staat over twee weken op het programma in China.

Foto © Jens Mommens