Home > #Hoofdnieuws > Belcar: VEIDEC Silver Eagle Racing in Belcar!

Belcar: VEIDEC Silver Eagle Racing in Belcar!

Afgelopen seizoen zagen we een nieuw team op de Belgische omlopen verschijnen, een team aangestuurd door Wim Spinoy. SBM Racing komt terug, maar krijgt een nieuwe naam: Silver Eagle Racing. De bolide en het kampioenschap blijven identiek, met name de AMG-Mercedes GT4 en het Belcar Endrance Championship, net als de rijders in één van de twee wagens. Kenneth Heyer en Wim Spinoy doen een gooi naar GT4-titel in het Belcar Endurance Championship, maar het team zet ook een tweede identieke AMG-Mercedes GT4 in, voor vader en zoon Frans en Michaël Cool. Bovendien staan ook enkele andere, mooie langeafstandwedstrijden op de kalender van het team. Met GETSPEED en VEIDEC maken ook twee nieuwe partners hun intrede.

Foto’s: © Robert Kah

Het was een opgemerkte entree in de nationale autosport, afgelopen jaar. De AMG-Mercedes GT4 van toen nog SBM Racing won drie wedstrijden in het Belcar Endurance Championship en Kenneth Heyer en Wim Spinoy werden vicekampioen GT4 in het Belcar Endurance Championship. Het sterk autosportproject krijgt dus een vervolg, maar niet zonder enkele, belangrijke wijzigingen.

Wim Spinoy (rijder-teammanager): “Ten eerste wordt de naam van het team Silver Eagle Racing, waarbij we een samenwerking aangaan met het Duitse team GETSPEED en we ook een grote partner introduceren: VEIDEC. Vandaar dat we werken onder de naam van VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED. GETSPEED is een Duits team dat vandaag enkel met AMG-Mercedes werkt en zijn sporen verdiende in ADAC GT, GT Open en de 24 Uur van de Nürburgring. VEIDEC is dan weer een Zweeds bedrijf dat actief is in de markt van onderhouds- en reinigingsproducten voor industrie en automotive, met een zeer onderbouwde research en een gamma producten dat zich onderscheidt door duurzaamheid en kwaliteit. Het spreekt voor zich dat zij op en naast het circuit voor ons een belangrijke partner worden. De naam VEIDEC zal dan ook zichtbaar worden in alle aspecten van onze team.

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zal dit seizoen in het Belcar Endrance Championship aantreden, met twee wagens en duidelijke ambities.

Wim Spinoy (rijder-teammanager): “Inderdaad, het team bezit nu twee identieke AMG-Mercedes GT4 en we verwelkomen met veel plezier Frans en Michaël Cool. Michael komt uit de karting en won onder meer al vier nationale kartingtitels en ook zijn vader reed al heel wat kartingwedstrijden. Zij krijgen binnen het team de kans om te groeien en zij willen meegroeien met het team.” Wim Spinoy zet dan weer zijn samenwerking met Kenneth Heyer verder en het duo denkt niet alleen op korte termijn.  

Kenneth Heyer (rijder): “Uiteraard is er de eerste ambitie, met name de GT4-klasse in Belcar winnen en zo hoog mogelijk finishen in de 24 Hours of Zolder. Nico Bastian zal ons trouwens vervoegen in de Zolderse klassieker. Mijn opdracht is om Wim nog meer progressie te laten maken, na zijn prima debuut vorig seizoen. We werden toen vicekampioen en wonnen de helft van de races, wat voor een nieuw team met een rookie schitterend is. Als kers op de taart wonnen we ook nog eens de afsluitende uithoudingsrace op Circuit Zolder. Dat is dus één luik van de samenwerking. Onze ambitie is ook om een vaste waarde in de Belgische autosport te worden, om over meerdere jaren verder samen te werken en dat is het tweede deel van de samenwerking.”  

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zien we bovendien ook nog in enkele andere uithoudingsraces, waaronder de 24 Uur van Barcelona, de 24 Hours COTA en de 12 Uur van Dubai. Of dat in GT4 of GT3 zal zijn, is nog niet beslist. Ook de teamsamenstelling zal later bekend gemaakt worden.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen