Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: reacties na dag 1

WRC Mexico: reacties na dag 1

Het was een bewogen dag gisteren in de rally van Mexico. Vier wagens, waaronder twee Hyundai, moesten vroegtijdig de strijd staken. Sébastien Ogier (Citroën) was net zoals vorig jaar ijzersterk en is bij aanvang van dag twee de fiere leider. Thierry Neuville (Hyundai) beleefde na zijn lekke band in KP2 een frustrerende dag.

Behalve een lekke band in KP7 leek alles te kloppen voor de Sébastien Ogier. Na het uitvallen van Andreas Mikkelsen (Hyundai) nam hij de leiding over en gaf die niet meer af. “Het was ondanks de moeilijke omstandigheden een mooie dag voor ons. Vooral in de ochtend hadden we het moeilijk om grip te vinden, maar gaandeweg kwamen we in ons ritme.”

“Het was belangrijk om hoog te finishen met het oog op een goede startpositie voor de volgende proeven. We moeten hier nu optimaal gebruik van maken. Het zal ook belangrijk zijn om alert te blijven want er volgen nog enkele verraderlijke stukken.”

Pechdag Hyundai

Na Mikkelsen moest ook teamgenoot Dani Sordo (Hyundai) opgeven. De Spanjaard stond tweede, op korte afstand van Ogier, toen hij op weg naar KP7 met pech aan de kant moest. Andrea Adamo, teambaas van Hyundai, baalde achteraf als een stekker. “Wat kan ik hierop zeggen”, zuchtte hij.

 “We hebben al slechtere dagen gekend, maar zeker ook betere. Niemand verwacht dat we op de openingsdag twee wagens verliezen, zeker niet als een van hen aan de leiding staat. Nu moeten we vooral kalm blijven en focussen op wat we nog kunnen binnenhalen tijdens dit weekend van gemiste kansen.”

Inhaalrace Neuville

Thierry Neuville was de enige Hyundai-rijder die de finish haalde, maar daarmee is alles ook gezegd. Een vroege lekke band was de boosdoener. “Na vijf of zes kilometer in de tweede proef gingen we bijna van de baan om en grote steen te ontwijken. Door dat manoeuvre raakten we een andere steen. Die lekke band doorprikte meteen al onze hoop op een goed weekend in Mexico.

De ontgoocheling is groot. We probeerden nog te redden wat er te redden viel, maar op deze grindwegen stonden we zo goed als machteloos. Nu we een slechte positie te pakken hebben voor de komende proeven komen we in dezelfde situatie als gisteren terecht. Toch proberen we er het beste van te maken, we geven nooit op!”

You may also like
WRC Mexico: reacties na dag 2
WRC Mexico: Ogier opnieuw leider na lekke band Meeke
WRC Mexico: Verwarring na KP 10, Ogier gered door rode vlag?
WRC Mexico: Ogier leider, rampdag voor Hyundai