Home > Rally > WRC Mexico: valse start voor Neuville, Suninen out

WRC Mexico: valse start voor Neuville, Suninen out

Na de afgelaste openingsproef van gisteren, begon de eerste echte WRC-proef in Mexico met veel drama. Thierry Neuville (Hyundai) en vooral Teemu Suninen (Ford) waren de eerste slachtoffers. Andreas Mikkelsen (Hyundai) nam revanche voor zijn niet-selectie voor Corsica en won de KP.

De Rally van Mexico kon moeilijk slechter beginnen voor Thierry Neuville. Na vijf kilomer in de tweede proef, El Chocolate, reed hij linksachteraan lek. Met nog ruim 20 kilometer voor de boeg probeerde Neuville de schade te beperken, maar hij verloor toch 44,6 sec op de voorlopige leider, Andreas Mikkelsen.

Na vijf kilometer raakte Thierry Neuville een steen waardoor hij lek reed.

Hyundai boven op KP2

Sébastien Ogier (Citroën) zette de eerste maatstaf neer op El Chocolate. Niemand kwam in de buurt tot Andreas Mikkelsen kwam opdraven. De Noor deed prompt drie seconden beter dan de uittredende winnaar van Mexico. Dani Sordo (Hyundai) is een sterke derde.

Voor Teemu Suninen is de wedstrijd al afgelopen. Na 13,5 kilometer ging hij van de baan en raakte er niet meer op. Jari-Matti Latvala (Toyota) kreeg een steen in de vooruit en ook Elfyn Evans (Ford) heeft mogelijk een probleem met zijn Ford Fiesta, met name met de alternator.

You may also like
WRC Mexico: reacties na dag 2
WRC Mexico: Ogier opnieuw leider na lekke band Meeke
WRC Mexico: Verwarring na KP 10, Ogier gered door rode vlag?
WRC Mexico: reacties na dag 1