Home > Circuit > Formule E: unicum voor Audi Sport ABT Schaeffler in Hong Kong

Formule E: unicum voor Audi Sport ABT Schaeffler in Hong Kong

Hong Kong is dit weekend het toneel van de jubileumeditie van de Formule E, want race nummer 50 staat op het programma. Een speciale wedstrijd dus, zeker voor het Audi Sport ABT Schaeffler team. Voor zowel Daniel Abt als Lucas Di Grassi is het ook hun 50ste race, een unicum op de grid.

De teamgenoten vertegenwoordigen al sinds het openingsevent in 2014 de kleuren van het Audi-team. Daarmee zijn ze het enige duo dat alle races voor hetzelfde team reed in de Formule E. Dat deden ze ook met succes. Di Grassi haalde negen zeges binnen, Abt twee. Ook elf snelste rondes en vijf pole positions staan op hun palmares.

Eerste overwinning?

Voor het eerst is Hong Kong niet de seizoensopener van de Formule E. In 2017 won Daniel Abt nog deze openingswedstrijd, maar door een administratieve fout van het team werd die zege hem alsnog ontnomen. Di Grassi eindigde dan weer tweede in 2016. De race ligt het Audi-team dus wel, maar een overwinning ontbreekt voorlopig.

Daniel Abt is nog lang niet vergeten wat er in 2017 gebeurde. “Er liggen hier nog altijd 25 punten van mij, ik hoop dat ik die dit jaar mee naar huis kan nemen. Het is een leuk circuit en de fans zijn fantastisch. We komen hier altijd goed voor de dag, dus staan we met ambitie aan de start. De kwalificatie zal zeer belangrijk zijn dit weekend aangezien het hier moeilijk is om in te halen.”

In de vorige E-Prix, Mexico, kwam Di Grassi op het laatste nippertje als winnaar uit de bus. Een prestatie waar hij graag een verlengstuk aan wil breien. “Dankzij het harde werk van het team zijn we weer in de running voor de prijzen. In Mexico konden we daar al de vruchten van plukken. We hopen dat momentum naar hier over te brengen. De laatste races konden we al zien hoe onvoorspelbaar Formule E is. Dit weekend zal niet anders zijn, maar zoals altijd mikken we op het hoogst haalbare.”

You may also like
FE: wie wordt de eerste wereldkampioen?
FE Berlijn: stemmen na de race
FE Londen: di Grassi snelste tijdens vrije trainingen op zondag
FE Mexico: di Grassi wint na diskwalificatie Wehrlein