Home > Circuit > F.Renault Eurocup: Piastri onder wisselende omstandigheden

F.Renault Eurocup: Piastri onder wisselende omstandigheden

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Op het Circuit Nevers Magny-Cours werden woensdag de tests voor de Formule Renault Eurocup verder afgewerkt. De Australiër Oscar Piastri (R-ace GP) legde de lat op 1:42.003.

Het werd een druilerige dag met veel wind en buien. Een moeilijke situatie voor teams en rijders. “Voor slicks is het te nat. Je glijdt zo van het circuit. Maar voor regenbanden is het te droog. Als je die nu gebruikt dan branden ze op na enkele minuten. Dus we wachten“, vatte Olivier De Wilde het samen.

Uiteindelijk bleek Piastri de snelste van de dag voor Sebastián Fernández (Arden Motorsport) en Cameron Das (M2 Competition). De Belgen bleven iets verder in de rangschikking met Esteban Muth (M2 Competition) als beste landgenoot op de 6de plaats met 1:43.901.

Voor de andere Belgen werd het rondjes malen. Ugo De Wilde (JD Motorsport zette een 1:44.929, goed voor de 9de plaats en Amaury Cordeel, die pas in de namiddag in actie kwam voor MP Motorsport, werkte enkele sets van 10 rondjes af maar kwam op een moeilijke piste in wisselende omstandigheden niet verder dan een 1:56.047 en een 14de plaats.

Vandaag, donderdag, is de laatste dag van de tests op Magny-Cours.

(foto’s: W. Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/03/amaury-cordeel.jpg” _builder_version=”3.19.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/03/ugo-de-wilde.jpg” _builder_version=”3.19.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Circuit: Formule Renault Eurocup komt met internationale kalender
Total Spa 24: Belgen in het voorprogramma
FR Eurocup: De tweede voor Colombo, Belgen in punten
FR Renault: Colombo opnieuw pole, Belgen op P8 en P9