Home > Industrie > Jaguar I-PACE verkozen tot ‘European Car of the year 2019’

Jaguar I-PACE verkozen tot ‘European Car of the year 2019’

Op de ‘European Car of the Year’ Awards 2019 is de volledig elektrische Jaguar I-PACE verkozen tot ‘Car of the Year’. Het is de eerste keer dat Jaguar deze felbegeerde prijs wint.

De jury op de ‘European Car of the Year’ Awards telde 60 autojournalisten uit 23 landen en reikte de titel uit voor technische innovatie, design, prestaties, efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding.

Uniek concept

Prof. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer bij Jaguar Land Rover,verklaarde: “Dat onze eerste elektrische auto ook als eerste Jaguar ooit is uitgeroepen tot ‘European Car of the Year’ vervult ons met trots. Technologisch is dit de meest geavanceerde elektrisch wagen ooit. Hij is een ware revolutie. Het winnen van de ‘European Car of the Year’  is een echte eer.”

De wagen werd ontwikkeld om zijn elektrische aandrijflijn en unieke aluminium architectuur ten volle te benutten en zo de prestaties van een sportwagen te combineren met het praktische karakter van een SUV.

veelwinnaar

Opladen is eenvoudig dankzij de openbare oplaaddienst van Jaguar, waar klanten eenvoudig gebruik van kunnen maken met een speciale app of een RFID-sleutel. Oplaadpakketten en tarieven op maat, die eenvoudig maandelijks gefactureerd worden, bieden eigenaars van een I-PACE toegang tot meer dan 85.000 oplaadpunten in heel Europa.

Sinds hij een jaar geleden onthuld werd, heeft de I-PACE over heel de wereld 55 prijzen ontvangen, waaronder ‘Car of the Year’ in Duitsland, Noorwegen en het VK, de titel ‘EV of the Year’ van het BBC TopGear-magazine, ‘Green Car of the Year’ in China, en de ECOBEST Award van Autobest. De I-Pace heeft zijn intrede dan ook niet gemist. tot nu toe zijn er meer dan 8.000 exemplaren verkocht.

You may also like
In een notendop: Jaguar i-PACE eTROPHY
Jaguar I-Pace eTrophy: zege voor Evans