Home > Rally > BRC > BRC: Reacties uit het servicepark

BRC: Reacties uit het servicepark

Kris Princen was vandaag ongenaakbaar in zijn thuisrally. De tenoren van vandaag komen met hun verhaal over de Rally van Haspengouw.

Kris Princen: “We hebben in de laatste lus gecontroleerd de wedstrijd uitgereden. Zeker geen risico’s genomen met de kans op een lekke band. We konden ons dat ook permitteren dankzij onze voorsprong. Ik denk niet we de Polo nu te sterk mogen noemen voor de Skoda’s. Hij is iets beter, maar het verschil blijft toch miniem, toch is het leuk om van het begin van het seizoen met een performante wagen te kunnen starten. Het is zeker plezant dat ik nu mederecordhouder ben. Nu wil ik meer, we gaan volgend jaar zeker voor die zesde overwinning volgend jaar!”

Cédric Cherain:Ik had vandaag graag Kris in zijn thuisrally verslagen, maar het mocht niet zijn. Hij bleef de hele dag zo goed als foutloos, wij niet. Hij is sowieso al heel snel hier en door de fout die ik maakte was het heel moeilijk om nog voor de zege te gaan. Maar met die tweede plaats moeten we wel tevreden zijn. We zijn het seizoen goed gestart en we hopen natuurlijk dat we dit de komende rally’s kunnen volhouden. De Polo voelde goed aan, we moeten nog wat kleine verbeteringen vinden maar we konden vandaag toch al mooie dingen neerzetten.”

Sébastien Bedoret: “Het was een geslaagd weekend voor ons. Dit podium komt wat onverwacht maar we zijn hier vanzelfsprekend zeer tevreden mee. Het is altijd leuk om het seizoen te starten met een podium, we zullen zien of we dit in de komende races kunnen herhalen. Het was vandaag een leuke strijd met Verschueren maar wij maakten vandaag minder fouten, dat is rally natuurlijk.”

Vincent Verschueren: “Het was jammer genoeg een frustrerende dag voor ons. We konden een paar goeie tijden draaien en zaten kort bij de laatste aansluiting. Maar die twee lekke banden hebben me belet om te strijden voor een podiumplaats vandaag. Ik had het gevoel dat we de beste Skoda waren maar daar kopen we niets mee natuurlijk. Ik doe wat ik kan tegen de Polo’s, ik ga de strijd volop aan maar ik ben natuurlijk ook geen tovenaar. We gaan zien wat de volgende rally brengt.”

Foto: © Lorenz Deschuyttere

You may also like
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC Haspengouw: stemmen voor de start