Home > Rally > ERC > ERC: Pierre-Louis Loubet start ERC-campagne 30 jaar na titel van zijn vader

ERC: Pierre-Louis Loubet start ERC-campagne 30 jaar na titel van zijn vader

Pierre-Louis Loubet neemt dit jaar deel aan het ERC, exact dertig jaar nadat zijn vader Yves Loubet de Europese titel won met de Lancia Delta Integrale.

De 22-jarige Loubet Jr bevestigde zijn deelname voor het seizoensbegin in de Azores Rallye en de Rally Islas Canarias. Als de resultaten daar meezitten, dan kunnen er nog wedstrijden volgen.

Met de Skoda Fabia R5 van het Franse 2C Compétition kan de jonge Corsicaan op ferm materiaal rekenen voor ERC1 Junior klassement waarvoor hij in aanmerking komt. “Dat ik ervaring kan opdoen in deze twee fantastische wedstrijden is geweldig. Vorig jaar hadden we in de Azoren al na zes kilometer met pech af te rekenen, een grote ontgoocheling na de lange reis naar het eiland. Dit jaar ben ik daarom extra gemotiveerd en ik heb ook veel vertrouwen in een goed resultaat.”

zo vader, zo zoon

Loubet werkte al een korte shakedowntest af voor hij op 18 maart aan de start komt op het eiland van São Miguel. Op de gravelwegen van de Azoren zal hij daar voor het eerst zijn Skoda in de strijd kunnen gooien. Van 21 tot 23 maart volgt dan de Rally van de Azoren. De Rally Islas Canarias is voorzien van 2 tot 4 mei.

De Fransman kan alvast rekenen op advies van de beste. Zijn vader Yves Loubet startte in 77 ERC-wedstrijden en behaalde naast vier overwinningen (waaronder de Azoren Rally in 1992) ook het kampioenschap in 1989. “Het zou natuurlijk leuk zijn om juist 30 jaar na mijn vader de titel te winnen. Ik zal met hem eens overleggen om nog wat races af te kunnen werken want misschien draait dat uit op een wel heel speciaal verjaardagscadeau.”

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars