Home > #Hoofdnieuws > BRC: Vanbellingen met M-Power

BRC: Vanbellingen met M-Power

Dit weekend start in Landen het Belgian Rally Championship, met de 22ste editie van de Haspengouw Rally. Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen zijn er naar goede gewoonte ook weer bij en het goede weer deed hen besluiten om niet met een klassieke vierwielaangedreven wagen naar Oost-Brabant af te zakken, maar wel met een uiterst spectaculaire BMW M135i! Paarden te over en alles via de achteras, dat belooft met een spektakelmaker als Vanbellingen achter het stuur. 

Opvallend nieuws, de Leuvense rally en circuitman Steve Vanbellingen doet het niet met een Mitsubishi EVOX uit de rallystal van Colsoul.

Het is wat vreemd verlopen, maar onze wegen lopen niet meer samen”, vertelt de invoerder van Stand21 in ons land. “Ik vind het jammer, maar het is nu zo. Dat betekent ook niet dat wij niet starten in de Haspengouw, in tegendeel. We, David en ik, hebben een fantastische mogelijkheid om met een spektakelmachine als de BMW M135i te starten, een wagen met vermogen, koppel en achterwielaandrijving, wat maakt dat we de fans een plezier kunnen doen! Bovendien meten we ons met de andere deelnemers in de M Cup, een kampioenschap, enkel voor BMW, dat ook in Landen van start gaat. Voor het overige is het nog iets te vroeg om de plannen voor 2019 op circuit en op de rallywegen te ontvouwen, daarover volgt later meer nieuws, maar wees gerust, we gaan nog van ons laten horen! Maar dit weekend doen het dus met ‘The beast’ van Schmid Racing, het team van Charles Schmid.” 

De eerste manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship (BRC), de Rally van Haspengouw, wordt op 22 en 23 februari georganiseerd met start in Landen (Domein ’t Park, Hannuitsesteenweg). De wedstrijd zelf wordt verreden op zaterdag 23 februari van 8u00 tot 19u00 over drie ronden van vier chronoproeven.  (einde)