Home > Rally > BRC > BRC: Kris Princen aan het woord

BRC: Kris Princen aan het woord

Met het sterke deelnemersveld die aan de start komt in Limburg is het moeilijk om een favoriet aan te duiden. Toch zullen weer veel ogen gericht zijn op Kris Princen, die in zijn spreekwoordelijke achtertuin zal rijden rond Landen. De winnaar van vorig jaar beantwoordde nog snel een paar vragen voor ons.

We hoorden al veel positieve dingen over de nieuwe Polo GTI R5, hoe verschilt die nu juist van jullie Skoda van vorig jaar?

“Het is lastig om de wagens op ieder vlak te gaan vergelijken. Twee punten zijn me opgevallen. De Polo heeft eerst en vooral meer koppel. Het meest opmerkelijke is de voortrein, zo precies en zo efficiënt, daar heb ik nog niet eerder mee gereden.”

Is het voor jou een voordeel om het seizoen te starten zo dicht bij huis?

“Een voordeel zou ik het niet noemen, maar het is wel speciaal. In de Rally van Haspengouw komen er mensen voor mij die anders nooit een rally van dichtbij zien. Al die supporters, dat doet veel deugd. Met het mooie weer dit weekend zal het extra aangenaam zijn, zowel voor mij als voor hen.”

Speelt het een rol dat je bij een overwinning dit jaar mede-recordhouder kan worden?

“Dat wist ik zelfs niet. Het is een extraatje die erbij komt, maar daardoor voel ik zeker niet meer druk. Onze aanpak is ook voor iedere wedstrijd gelijk, los van het feit dat het mijn thuisrally is of dat ik een record kan pakken. Ik ben niet de man die alle statistieken bij zal houden, maar het zou natuurlijk wel fijn zijn om zo een prestatie te kunnen verwezenlijken.”

Waar kijk je dit seizoen het meest naar uit?

“Dat is een hele moeilijke. Elke wedstrijd van het BRC heeft wel zijn charmes en zijn specifieke punten. We moeten gewoon race per race bekijken en genieten van de momenten die we op elke wedstrijd beleven.”

You may also like
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC Haspengouw: stemmen voor de start