Home > Industrie > Nieuwe hypercar op komst bij Aston Martin?

Nieuwe hypercar op komst bij Aston Martin?

De Aston Martin Valkyrie staat nog op ons netvlies gebrand, maar de Britten uit warwickshire zijn opnieuw iets van plan. Nadat eerder in november al een vage schets verscheen, werd nu ook een foto gelost, onder de codenaam ‘003’.

De foto verklapt tegelijk veel en weinig. De 003 doet op het eerste zicht lijken op de Valkyrie, de 001. Onder andere de verhoogde diffuser is herkenbaar. Toch lijkt de wagen niet zo exclusief als de Valkyrie, waarvan maar 150 exemplaren gemaakt worden. De 003 is gelimiteerd tot 500 exemplaren, wat doet vermoeden dat dit een iets ‘normalere’ wagen zal zijn, naar Aston Martin normen dan toch. Voorts beschikt de 003 over een middenmoter die ondersteuning zal krijgen van een elektromotor, een hybride dus. Voorlopig lijkt de 4.0 V8, die Aston leent uit de AMG-fabriek, de meest logische optie, maar definitief is dat zeker niet.

Wat we wel al kunnen meegeven de 003 pas in 2021 zal verschijnen. Tegen dan vinden ze bij Aston waarschijnlijk een andere naam voor de bolide. Er zijn geruchten dat de 003 zich bij de Vanquish familie zou vervoegen, maar voorlopig geeft Aston Martin daar niets over prijs. Over prijs gesproken. Daar is ook nog niets rond bekend, maar als we mogen afgaan op het prijskaartje van de Valkyrie, dan gokken we dat deze wagen richting de zeven cijfers zal gaan.

You may also like
FIA WEC Sebring: terugblik op testen, focus op seizoenstart
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace