Home > Rally > BRC > BRC: Verschueren voor zijn eerste, Snijers op recordjacht?

BRC: Verschueren voor zijn eerste, Snijers op recordjacht?

De toppers beginnen zich stilaan te roeren voor de grote start van het Belgisch Rallykampioenschap. Het lijkt dit weekend te gaan uitdraaien op een strijd tussen de Skoda’s en de nieuwe Volkswagen Polo’s. Patrick Snijers (VW) en Vincent Verschueren (Skoda) zijn het er over eens dat dit jaar een echte topaffiche is voor de Rally Van Haspengouw,  met maar liefst 13 R5’s aan de start.

Patrick Snijers beleeft zijn tweede jeugd. In het tussenseizoen ruilde hij de vertrouwde geel-zwarte Porsche 997 GT3 in voor een nagelnieuwe VW Polo R5 uit de ateliers van BMA Autosport in de kleuren van MAES Containers. Voor het eerst sinds 2012 komt Snijers met een competitieve wagen aan de start waarmee hij kan strijden voor de eindzege. “We hebben de voorbije dagen hard gewerkt. De VW Polo is een fantastische wagen. Omdat ik weinig ervaring heb met R5’s kan ik niet echt vergelijken maar de resultaten die deze wagen eerder dit seizoen behaalde tonen aan dat de Polo uiterst competitief is. Alles is voor handen om te presteren, nu is het aan mij om het af te werken. Ik zal hard mijn best moeten doen om mee te zijn maar het competitiebeest in mij is wakkerder dan ooit.”

Hoge verwachtingen

Snijers is nog altijd gedeeld recordhouder met vijf overwinningen in Haspengouw. Alleen recordhouder worden, daar denkt hij voorlopig wel nog niet aan. “Ik weet dat ik enkele rally’s zal nodig hebben om erin te komen. Pronostikeren heb ik nooit gedaan, behalve dat ik altijd zeg dat ik aan de start kom om te winnen. Dat is ook nu mijn doel al voeg ik er meteen aan toe dat dit bij mijn eerste rally quasi onmogelijk zal zijn. Zelfs een podium wordt moeilijk, al weet je nooit. Het vertrouwen is groot maar ik blijf realistisch. Mensen verwachten nu veel meer van mij in een R5, maar als sportman moet je daar mee om kunnen gaan.”

Davy Thierie neemt ook dit seizoen plaats naast Patrick Snijers. Hij is onder de indruk van zijn rijder en van de prestaties van de VW Polo R5. “De testen zijn prima verlopen. We voelen ons goed in de wagen en kijken uit naar zaterdag. Patrick heeft zich snel aangepast aan de VW Polo. Het grote verschil met de Porsche zijn de rempunten, die kunnen nog later. Daar proberen we samen naar toe te werken.”

Maes copiloot

Ook Vincent Verschueren, die opnieuw de GoDrive Skoda Fabia R5 met startnummer 46 zal besturen, had nog een reactie in huis. Vorig jaar zag Verschueren door een tijdstraf de zege in Haspengouw aan zich voorbij vliegen. Dit jaar hoopt hij opnieuw op een eerste overwinning in de Limburgse seizoensopener, na vier podiumplaatsen.

“Ik kijk echt uit naar het begin van het seizoen. Alle toppers zijn van de partij in Haspengouw, spektakel gegarandeerd dus. Als het droog blijft, zal het wel moeilijk zijn om het verschil te maken. In die omstandigheden zal het echt van kleine details afhangen, het zal ongetwijfeld bijzonder hard gaan.” Het team van Gaby Goudeseune mikt ook dit jaar op het Belgisch kampioenschap. “We zijn echt een vriendenteam, een team van kameraden die alles zelf doen. Dan geeft een goede prestatie zoveel meer voldoening.”

In de openingswedstrijd zullen de nota’s gelezen worden door Robin Maes, die vorig jaar zelf nog aan de start stond met een Fabia R5. “Robin heeft me al een aantal wedstrijden genavigeerd, onder andere vorig jaar in Wervik, maar ook in 2011 al met de Ascona in de Condroz en met een Fiesta in Ieper. Hij helpt me in Haspengouw uit de nood, aangezien Stéphane Prévot nog niet hersteld is van zijn rugblessure opgelopen in de Dakar. Stéphane was er graag bij geweest in Landen, maar hij mag niet van de dokter.”

You may also like
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC Haspengouw: stemmen voor de start