Home > Circuit > F1: Netflix goes Formule 1 met ‘Drive to Survive’

F1: Netflix goes Formule 1 met ‘Drive to Survive’

Onder het motto ‘nooit genoeg autosport op tv’ schaffen Formule 1-fans zich best zo snel mogelijk een Netflix-abonnement aan. Op 8 maart komt de streamingdienst namelijk met een unieke tiendelige serie over de koningsklasse. De producers van Senna, academy-award winnaar James Gay Rees en Paul Martin, geven een unieke kijk achter de schermen van het grootste autosporttoneel ter wereld.

De serie  geeft een diverse kijk op het F1-universum . Eerst en vooral van de rijders zelf. In de trailer, die u onderaan kunt bekijken, zien we onder andere Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen in hun dagelijkse routine rond de paddock. Daarnaast vertellen familieleden van enkele coureurs over hoe zij zich voelen voor, tijdens en na een bloedstollende race. Ook teambazen en eigenaren krijgen hun schermtijd, net als de mensen van Liberty Media, die in 2017 het roer overnamen van de Formule 1 en volop inzetten om het imago van de sport op te poetsen.

Hart van de F1
De serie loopt over het gehele Formule 1 seizoen, van het Albert Park in Melbourne tot de laatste seconden in Abu Dhabi. Naast de spectaculaire actiebeelden van aanrijdingen of vreugdetaferelen zien we ook het dagelijkse labeur van de rijders om in topvorm aan de start te komen, zowel mentaal als fysiek.

De producers zijn alvast dolenthousiast. “Netflix biedt het perfecte podium om het verhaal over deze ongelooflijke sport te vertellen. Formule 1 was lang een wereld van kleurrijke personages en supergrote ego’s, spanning en drama, overwinning en tragedie maar tot nu toe is die wereld grotendeels verborgen en geheim gehouden voor de fans. Formula One: Drive to Survive neemt de kijker mee naar het hart van deze wereld en laat zien hoe het is om te leven, te werken en te racen in de snelste sport ter wereld.”

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock