Home > #Hoofdnieuws > BRC: vooruitblik met Vincent Verschueren

BRC: vooruitblik met Vincent Verschueren

Nog maar een paar nachten slapen en dan is het zo ver, de start van het Belgisch rallykampioenschap 2019. Autosportwereld.be vuurde nog snel enkele vragen af voor een van de favorieten van dit seizoen, Vincent Verschueren.

Waar kijk je dit seizoen het meest naar uit?

“Dit jaar komen er enkele Polo’s aan de start. Het zal leuk zijn om ons elke race opnieuw met hen te meten. Hopelijk kunnen we ze ook te snel af te zijn, maar dat valt natuurlijk nog af te wachten.”

Wat kunnen we komend weekend verwachten in Rally van Haspengouw?

“Meestal draait het in Haspengouw uit op een secondestrijd, zoals het eigenlijk vorig jaar het hele seizoen was. Ik weet nog niet precies hoe de Polo’s zich zullen gedragen op de terreinen daar, maar ik verwacht toch veel van Kris Princen. Het is zijn thuisrace en hij zal er zeker op gebrand zijn om meteen iets neer te zetten met zijn nieuwe wagen.”

Hoe zit het met jullie wagen?

“Wij rijden opnieuw met de Skoda R5 van vorig seizoen. Voorlopig komen er geen wijzigingen, maar ik denk wel dat we klaar zijn voor komend weekend.”

Wat zijn de ambities voor dit seizoen?

“Zoals elk seizoen mikken we zo hoog mogelijk. Natuurlijk is de competitie in België zeer sterk, het zal dus opnieuw een hevige strijd zijn.”

You may also like
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC Haspengouw: stemmen voor de start