Home > Rally > WR2 Zweden: Østberg triomfeert, Ford scoort bij de constructeurs

WR2 Zweden: Østberg triomfeert, Ford scoort bij de constructeurs

In Zweden werd vorig weekend ook gereden voor het WRC2 Pro kampioenschap. Skoda Motorsport-rijder Rovanperä schoot als een komeet uit de startblokken, maar na pech nam Citroën-rijder Østberg over en gaf de leiding niet meer af.

De tweede manche van het WRC2 Pro kon in Zweden rekenen op vijf deelnemers, met dus ook de Noor Mads Østberg in zijn Citroën C3 R5, een nieuwe deelnemer bij de constructeurs in deze categorie. Østberg reed ook gecontroleerd naar een elfde plaats in algemene eindstand.

Teammanager Alain Georges was in de wolken met de prestatie van zijn rijder. “Met deze overwinning hebben we ons doel bereikt. Mads reed een feilloze race in moeilijke omstandigheden. Ook het team verdient de nodige lof, want zij zorgden voor een topwagen aan de start. Na de Monte-Carlo is dit een nieuwe opsteker, waar we veel vertrouwen uit putten voor de rest van het seizoen, zeker omdat de wagen het volledig waarmaakt op dit moment.” Ook Østberg zelf kijkt uit naar de rest van het seizoen: “We hebben ons het hele weekend toegelegd op de overwinning in de WRC2 Pro. We hopen nu verder te gaan op dit elan. Het seizoen is nog lang en er komen nog heel wat kansen om de wagen nog te verbeteren.”

Skoda weer tweede

De jonge Kalle Rovanperä kon met zijn Skoda net als in Monte-Carlo beslag leggen op de tweede plaats. De 18-jarige Fin had ongetwijfeld op meer gehoopt nadat hij in 14 van de 19 ritten de snelste tijd neerzette in de categorie, maar een bezoek aan de Zweedse sneeuwbanken deed alle hoop wegebben. Toch kan Rovanperä tevreden zijn over zijn allereerste deelname aan de rally van Zweden, gezien zijn geringe ervaring in de sneeuw.

De 18-jarige Kalle Rovenperä zette in zijn allereerste Rally van Zweden 14 snelste tijden op 19 neer in de WRC2 Pro.

Skoda zag zijn tweede wagen nog wegvallen op het einde toen Eerik Pietarine een steen raakte tijdens de laatste manche. Er zat voor hem niets anders op dan de race te staken, met de finishlijn bijna in zicht. Geen dubbele punten dus voor Skoda, die momenteel tweede staan na het M-Sport Ford Rally Team. Rijders Gus Greensmith en Lukasz Pieniazek eindigden respectievelijk derde en vierde en vergaarden zo kostbare punten voor het kampioenschap. Individueel ligt Greensmith aan kop, met vier punten meer dan Rovenperä en vijftien meer dan Østberg, die ook de eerste punten behaalde voor Citroën.

You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda
Arctic rally: plezier op ijs en sneeuw, met onder meer ex-F1-winnaar Heikki Kovalainen