Home > #Hoofdnieuws > BRC: ook Cherain met Polo in Landen!

BRC: ook Cherain met Polo in Landen!

Zoals de traditie het wil, wordt in Haspengouw, in en om Landen, zaterdag het Belgian Rally Championship geopend met de Rally van Haspengouw. De startlijst van de wedstrijd is al ongelofelijk en daar komen nu nog Cédric Cherain en Pierre Sibille bij! Dit onuitgegeven duo doet het bovendien met een Volkswagen Polo GTI R5 van THX Racing, het team dat in de voorbije Rally van Monte-Carlo de jonge Franse belofte Nicolas Ciamin liet rijden.

Het was initieel niet voorzien om in Landen te rijden, maar bepaalde kansen kan je niet weigeren”, aldus Cédric Cherain. “De gesprekken met THX Racing en Lionel Hansen kwamen eind vorige week in een stroomversnelling en alles zal in het werk worden gesteld om de Haspengouw in de beste omstandigheden aan te vatten. Lang moet je dan niet nadenken. Voorlopig is het een eenmalige deelname, maar meer valt niet uit te sluiten. De ambities laten zich afmeten aan de omstandigheden: een meer dan gemotiveerde corijder, een wagen om te winnen en testen zoals het hoorde. Dus wij komen voor de zege.”

In de rangen van THX Racing is men ook duidelijk over de ambities: Wij willen de eerste zege van een Volkswagen Polo R5 in België”, vertelt Lionel Hansen, de technisch verantwoordelijke. “Deze wagen zullen we zo vaak mogelijk in het Franse kampioenschap zien, naast het WRC2 uiteraard, maar ook in sommige Belgische proeven zullen we de wagen zien rijden. Cédric is een logische keuze om in Landen uit te blinken, te meer dat we met hem drie testen afwerken, wat moet maken dat hij de wagen al kent. Die testen zijn voorzien op woensdag, donderdag en vrijdag. Ik denk dat het team zijn kunnen heeft bewezen tijdens de Monte-Carlo. Cédric Cherain is een fighter, het type van rijder met wie het altijd interessant is om te werken. We kruisen de vingers…”

“Deze Volkswagen Polo R5 is zeker de aantrekkingspool van het BRC dit seizoen en het is een goede wagen”, gaat Cédric Cherain verder. “Er zijn concurrenten die hun wagens al zeer goed kennen, maar met Pierre, kunnen we op de ervaring van THX Racing en Lionel Hansen terugvallen voor onze deelname met de auto. De feedback van een rijder zoals Nicolas Ciamin weegt door is de ontwikkeling van deze Polo, wat moet maken dat we in staat zullen zijn om voor de zege te strijden. Ik kijk er naar uit!”

Om 8u17 om zaterdag 23 februari starten het Belgian Rally Championship en de Rally van Haspengouw. Er zijn 12 proeven en de finish volgt rond 19u00! Actie…

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50