Home > #Hoofdnieuws > Formula E Mexico: Di Grassi zegeviert na ongeziene energiethriller

Formula E Mexico: Di Grassi zegeviert na ongeziene energiethriller

Lucas Di Grassi (Audi) heeft na een onwaarschijnlijke triller de Mexicaanse ePrix gewonnen. De Braziliaan ging letterlijk op de meet nog voorbij polesitter Pascal Wehrlein (Mahindra), nadat die laatste zonder energie kwam te zitten.

Wehrlein kwam goed weg bij de start en Nissan-rijder Oliver Rowland schoof meteen door naar de tweede plaats. Ook onze achterin gestarte landgenoot Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) had een goede start en kwam al in de beginfase postvatten in de top-10.

Na een paar ronden ging het grondig fout voor Nelson Piquet Jr (Jaguar), die achterin de Techeetah van Jean-Eric Vergne knalde en vervolgens ook de BMW van Alexander Sims raakte. De koersdirectie besliste begrijpelijk om de wedstrijd daardoor een tijd lang stop te zetten.

Vooraan ging de strijd na de herstart tussen Wehrlein, Rowland en Di Grassi, maar Rowland maakte een foutje bij de activatie van de Attack Mode en verloor zijn positie aan de Braziliaan. Di Grassi ging dan nog hevig in de aanval bij Wehrlein, waardoor zowat de volledige top-6 kon aansluiten.

Lege batterijen

Ondertussen viel zo goed als iedereen zonder energie en letterlijk op de meet ging Di Grassi nog voorbij Wehrlein, die bij het uitkomen van de laatste bocht zonder energie viel en de Braziliaan letterlijk langs de pitmuur zag voorbij scheuren. De Duitser had daarvoor een chicane afgesneden en kreeg nog vijf seconden straf, waardoor hij terugviel naar de zesde plaats.

Di Grassi kwam dus als winnaar over de streep, terwijl Antonio Felix Da Costa (BMW) en Edoardo Mortara (Venturi) in de chaos van de slotfase nog naar het podium reden. D’Ambrosio finishte na een onwaarschijnlijke inhaalrace als vierde, gevolgd door André Lotterer (Techeetah) en Wehrlein. D’Ambrosio neemt de leiding in de puntenstand over van Sam Bird (Virgin), nadat die laatste niet verder kwam dan de negende plaats. Onze landgenoot heeft zeven punten meer dan Da Costa en acht meer dan Bird.

Regerend kampioen Jean-Eric Vergne kende een dramatische race en werd na zijn crash in de beginfase later ook nog eens in de rondte getikt door de Jaguar van Mitch Evans. Nissan-rijders Rowland en Sébastien Buemi vielen in de allerlaatste ronde overigens nog uit met een lege batterij. Stoffel Vandoorne (HWA) finishte als achttiende.

Foto © Jens Mommens