Home > Circuit > MRF: Chadwick neemt de kop over!

MRF: Chadwick neemt de kop over!

Het weekend in Chennai loopt niet van een leien dakje voor Max Defourny. De Britse Jamie Chadwick eindigde tweemaal voor onze landgenoot en neemt nu de leiding in de tussenstand met nog drie races te gaan.

Max Defourny startte als leider van de competitie in Chennai, met 201 punten voor de Britse Jamie Chadwick (183 punten). Pole voor race1 was er voor de Fin Patrick Pasma met onze andere Belg, Michelangelo Amendola op de voorste startrij op P2. Pasma ging er gelijk vandoor en het was snel duidelijk dat Amendola niet hetzelfde tempo had. De Belg koos voor een tweede positie, zijn beste resultaat van het seizoen. De titelpretendenten startten vanaf de zesde en zevende positie met Chadwick voor Defourny. De Britse glipte al snel door naar een vijfde plaats terwijl Defourny moeilijkheden had met het inhalen op het smalle en stoffige Chennai circuit. Hij eindigde uiteindelijk als zevende. Daarmee leverde hij vier punten in op de Britse.

Maar dat was niet het enige probleem want in Race2, met de top-6 in omgekeerde startvolgorde, betekende dat een tweede startpositie voor de Britse en pas een … zevende voor Defourny. Chadwick liet de kleine attentie niet liggen! Ze nam resoluut de kop bij de start van de tweede race en keek niet meer om. Opnieuw zat Defourny gevangen in het peloton. Een eerste inhaalpoging op de vijfde positie van Amendola liep op niets uit en beide Belgen hinderden elkaar. Defourny verloor twee plaatsen en schoof naar de achtste positie. Na een inhaaljacht, die hem de beste raceronde opleverde, schoof Defourny aan achter Pasma, maar zag geen weg voorbij de Fin terwijl zijn banden degradeerden en hij de fouten opstapelde… Een bedankje mocht er zijn aan het adres van Jack Doohan, die in de voorlaatste ronde nog van de baan ging en zo Defourny toegang verschafte tot de zevende eindpositie.

In het kampioenschap neemt Chadwick met haar race3-zege de leiding over van Defourny, die met 10 punten (8 + 2 voor de snelste ronde) de schade enkel kan beperken. Morgen zondag kijkt hij tegen een achterstand aan van… één punt voor de start van een racedag waarop er nog drie wedstrijden worden verreden.

(foto: mrfchallenge.in)

You may also like
MRF: Chadwick kampioen, Defourny tweede
MRF: Defourny als leider naar slotweekend
MRF: Defourny behoudt leiding
In een notendop: MRF – Defourny en Lagrange in Supertrofeo