Home > #Hoofdnieuws > WRX: zo ziet het parcours van de het WK Rallycross in Spa er uit

WRX: zo ziet het parcours van de het WK Rallycross in Spa er uit

2019 wordt het jaar van de eerste editie van de Spa World Rallycross of Benelux. De derde manche van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross zal op 11 en 12 mei plaatsvinden op het Circuit van Spa-Francorchamps. Dit grootse evenement op de Belgische motorsportagenda van 2019 zal plaatsvinden op een splinternieuw, spectaculair heuvelachtig parcours dat voor de gelegenheid wordt gecreëerd. Het zal een afwisseling van asfalt en aarde zijn om de aanwezige toeschouwers een uniek schouwspel te bieden.

Het nieuwe parcours, dat 913 meter lang is, zal zich in de endurance-zone bevinden, die welbekend is bij de toeschouwers van het Circuit van Spa-Francorchamps, en zal langs de befaamde Raidillon komen. Een indrukwekkende beklimming van de Raidillon, met een hellingsgraad van 15%, gevolgd door een haarspeldbocht, om daarna richting de mythische Eau Rouge te duiken. De show zal zich eveneens in een stadium afspelen waar de bocht op een banking en de twee ‘jumps’ de piloten zullen toelaten om meerdere routes te rijden, die garant zullen staan voor een adembenemend spektakel, maar de Spa World Rallycross of Benelux zal niet alleen draaien rond supersnelle wagens!

Tal van activiteiten op en naast de piste zullen van dit weekend een onvergetelijke ervaring maken, zoals tests van droomwagens op het mythische tracé van 7 km van het Circuit, driftsessies die toegankelijk zijn voor het publiek, concerten en DJ-set battles, een Food & Beer Festival, een Kids Zone, en nog veel meer!