Home > #Hoofdnieuws > IGTC: Porsche wint Bathurst 12

IGTC: Porsche wint Bathurst 12

De opener van de Intercontinental GT Challenge werd een schitterende wedstrijd. De Liqui-Moly Bathurst 12 werd op de lijn beslist na een zeer spannende eindfase. Uiteindelijk ging de zege naar de Earl Bamber Motorsport Porsche 911 van het trio Olsen-Werner-Campbell. Zij haalden het voor de Aston-Martin van Vaxivière-Dennis-Kirchhöffer. De laatste plek op het podium ging in extremis naar de Gruppe M Mercedes van Buhk-Götz-Marciello, die twee tienden bonus hadden op hun lokale merkgenoten Lowndes-Whincup-Van Gisbergen.

De uitslag van de Bathurst 12 is echter nog niet officieel, want bij een inhaalmanoeuvre raakte Campbell de BMW M6 van Tomczyk en na de wedstrijd moeten de wedstrijdleiders nog over een eventuele straf beslissen, jammer uiteraard voor een prachtige race waarin het afstandsrecord werd verbroken. Het ging heel snel dus en opvallend, de eerste en tweede plaats in Australië gingen naar wagens die we in principe niet meer terugzien, de Porsche en de Aston-Martin. Beide merken komen met nieuw materiaal voor 2019.

Voor de Belgen was het een wat tegenvallende editie, met een zesde plaats voor de Bentley van Soucek-Soulet-Abril. De Britse GT viel tweemaal stil bij het verlaten van de pitlane en Andy Soucek maakte ook nog eens een foutje in de eindfase. De Audi R8 LMS van Fred Vevisch verloor alle kansen na een domme aanrijding van zijn teamgenoot Tander.

De tweede race van de Intercontinental GT Challenge vindt op 30 maart in Laguna Seca plaats.