Home > Circuit > TRS: Muth en co in actie op Taupo

TRS: Muth en co in actie op Taupo

In de Toyota Racing Series wordt volgend weekend de ‘Denny Hulme Memorial’ verreden op het Bruce McLaren Motorsports Park circuit. Dat zijn twee legendarische namen die in een zin genoemd worden. Wie voegt zijn naam eraan toe?

Hulme, wereldkampioen 1967 en Bruce McLaren, de iconische stichter van een legendarische renstal, zijn twee legendes waarmee ieder graag de eigen naam associeert. Dit weekend kan dat voor wie zich laat opmerken in deze Memorial. “Het leven wordt gemeten aan wat men heeft bereikt, en niet aan het aantal jaren“, was een boude uitspraak van Bruce McLaren. Benieuwd hoe de jongelingen als Armstrong, Lawson en… Esteban Muth dat interpreteren.

Het circuit is bij de autosportfanaten beter bekend als Taupo, naar de nabijgelegen stad. Taupo ligt in het noordoosten van het noordereiland van Nieuw-Zeeland, aan de oevers van het gelijknamige meer, middenin een vulkaanlandschap.

Het circuit, in langste configuratie 3.5 kilometer, is op traditionele Nieuw-Zeelandse leest geschoeid met een technisch gedeelte, enkele snelle bochtencombinaties en een lange rechte lijn.

Marcus Armstrong (203 punten) en Liam Lawson (169) dobbelen om de leiding in het kampioenschap, met Raoul Hyman (141) op vinkenslag. En hoewel Esteban Muth (achtste met 118 punten) met nog zeven races te gaan in theorie nog alle kansen heeft, moeten we realistisch blijven. Armstrong en Lawson zijn de sterke mannen voor het kampioenschap, maar Muth liet vorig weekend zien dat hij wel een kandidaat is voor de dagzege.

(foto: media toyota series & wikipedia)

VIDEO: (vanuit een Holden V8)

You may also like
TRS: overeenkomst met ‘Road to Indy’
TRS: nieuw model voor campagne 2020
TRS: Liam Lawson is kampioen, Muth vijfde!
TRS: tijd voor de finale