Home > Rally > WRC: autosportwereld.be sprak met Andrea Adamo van Hyundai

WRC: autosportwereld.be sprak met Andrea Adamo van Hyundai

Andrea Adamo is de nieuwe grote man bij Hyundai in WRC en de Italiaan ontvangt ons heel open in de structuur van het Koreaanse merk in Gap. Hij excuseert zich voor zijn koffiekeuze, geen espresso, maar cappuccino. Maar over de gang van zaken bij Hyundai is hij wel duidelijk: we moeten een titel behalen.

Ik kom eigenlijk uit de rally, want ik begon mijn carrière binnen het Lancia Martini Team in 1989, toen de periode van de Groep A Lancia Delta Integrale. Rijders toen waren Biasion, Auriol en andere Saby”, leidt de nieuw sterke man van het Koreaanse team zich in. “Vervolgens heb ik ondermeer voor Alfa in DTM en Honda in WTCC gewerkt, alvorens in een latere fase naar Hyundai te verhuizen, het meest recent voor het klantenprogramma in WTCR waar we kampioen werden.”

Over de ambities in WRC is Andrea Adamo duidelijk: “Wij moeten na zoveel seizoenen, die mooie dingen opbrachten, nu ook een titel behalen, bij de rijders of de constructeurs, of liefst beide. Ik heb weinig tot geen tijd gehad om me in te werken, gezien het seizoen nu weer bezig is. Maar er zijn al wat zaken bijgestuurd en we gaan hard blijven werken in de komende weken en maanden.”

Opvallend, Andrea Adamo, is niet echt positief over het Hyundai-project in WRX: “Daar staan wij niet achter en dus zal Sébastien Loeb er niet rijden. Hij heeft een contract met ons.”