Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Neuville gokt, Tänak leidt

WRC Monte-Carlo: Neuville gokt, Tänak leidt

De eerste proeven van 87ste editie van de rally van Monte-Carlo zijn in zeer moeilijke omstandigheden verreden. De eerste proef lag er afwisselend glad en droog bij, de tweede iets minder en de bandenkeuze was dus bepalend. Tänak bleek de beste starter. 

Thierry Neuville maakte de meest gedurfde keuze met vier slicks, een keuze die loonde in de tweede proef, waar hij overduidelijk de snelste was. In de eerste proef verloor Neuville echter een handvol seconden bij een schuiver. “We hebben een risico genomen, maar het heeft niet helemaal geloond. Al bij al ben ik redelijk tevreden, zeker met de beste chrono in de tweede proef”, aldus onze landgenoot.

Sébastien Loeb (Hyundai) en Kris Meeke (Toyota) kenden een moeilijk begin, met een slechte bandenkeuze voor de Fransman, terwijl Meeke in de tweede KP lek reed. Zij volgen net binnen de top-10 op bijna een minuut van de leider. Teemu Sunninen (Ford) gaf op na een crash.

Na twee proeven leidt Ott Tänak in zijn Toyota, 9,1 seconden voor wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën) en 14,3 seconden voor Thierry Neuville (Hyundai). De rest volgt al op meer dan driekwart minuut. Morgen, vrijdag, volgen zes proeven.