Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Loeb en Ogier zijn er klaar voor

WRC Monte-Carlo: Loeb en Ogier zijn er klaar voor

De WRC-rijders zijn klaar voor de 87ste editie van de Rally van Monte-Carlo, de opener van het WK 2019. In Frankrijk wordt er vooral naar het duel Ogier-Loeb uitgekeken, beide Franse legendes die uiteraard elk in een nieuwe wagen van start gaan.

Sébastien Ogier oogt gemotiveerd, in de rode raceoverall van Citroën. “Ik kijk enorm naar de start van de wedstrijd uit, er is zoveel nieuw. De wagen, het parcours voor een groot deel, de concurrentie… Bovendien is die eerste avond van de Monte-Carlo een bijzondere opener, met ijs en sneeuw, het donker, je voelt nu al dat er dingen zullen gebeuren. Ik denk dat we vanavond al heel wat zullen zien. Sowieso kan je de rally hier verliezen, maar niet winnen. De nieuwe wagen voelt goed en ik sta er!

Sébastien Loeb heeft nog wat last van de jetlag als resultaat van de deelname aan de Dakar, maar wil er ook tegen aan gaan. “Ik heb wat bijgeslapen, maar echt uitgerust, neen, dat ben ik niet, vooral ’s morgens niet. De wedstrijd zal een ontdekking zijn, want ik ken de wagen amper en de rally is precies een nieuwe wedstrijd geworden. De Hyundai is een goede wagen, makkelijker te besturen en ik kan als negende op de weg vandaag en morgen heel wat leren van de wagens voor me.”