Home > #Hoofdnieuws > TRS: sprong van 1500 kilometer voor Esteban Muth

TRS: sprong van 1500 kilometer voor Esteban Muth

In de Toyota Series in Nieuw-Zeeland is er dit weekend weer volop actie. Afspraak is gegeven op het circuit van Hampton Downs waar beide titelfavoerieten én Nieuw-Zeelanders Marcus Armstrong en Liam Lawson opnieuw zullen strijden voor de zeges en de punten. Esteban Muth ontdekt de piste uiteraard voor het eerst.

Vier races werden er al gereden en de strijd tussen Armstrong en Lawson gaat gelijk op. Beide kemphanen staan met eenzelfde puntenaantal. Door het afgelasten van de races op zondag tijdens het vorige weekend op een door storm geteisterde piste van Teretonga, is er dit weekend een druk programma af te werken. Er zullen kwalificaties en races zijn zowel op vrijdag als op zaterdag en zondag want een van de afgelaste races moet worden ingehaald.

Van Teretonga, helemaal in het zuiden van het zuidereiland, gaat het nu quasi helemaal naar het noorden van Nieuw-Zeeland. Ee tripje van meer dan 1500 kilometer! Hampton Downs Motorsport Park ligt in de provincie Waikato en we kunnen de streek wel een soort “motorsport valley” noemen want het ligt vlakbij het historische renbaan van Pukekohe (waar naast paarden in de jaren 60 ook met racewagens gereden werd!) en naast de Meremere dragstrip en dirt track club. Als Teretonga het wereldrecord had van “meest zuidelijk gelegen racebaan erkend door de FIA”, dan bezit Hampton Downs misschien wel het record van “technologisch meest geavanceerde baan ter wereld” want er is een geavanceerde en verregaande intergratie tussen startlichten, licht “vlaggen”, pitlane mededelingen, CCTV camerasysteem, Mylaps timing, geluismetingen, snelheidsmetingen en LED infobord. De werking verloopt quasi volledig automatisch!

 

De baan zelf is opnieuw een kort circuit (3.8 km) met een technisch gedeelte inclusief blinde bochten en heuveltoppen maar ook met een 750 meter lange rechte lijn.
Het baanrecord van 1:27.637 is in handen van Michael Lyons met een historic F1 wagen. Lyons kennen we want hij is quasi elk jaar present op de Spa Six Hours meeting!

 

Tussenstand: 1. Liam Lawson (New Zealand) 113, 2. Marcus Armstrong (New Zealand) 113, 3. Raoul Hyman (United Kingdom) 79, 4. Lucas Auer (Austria) 73, 5. Brendon Leitch (New Zealand) 72, 6. Cameron Das (USA) 66, 7. Artem Petrov (Russia) 59, 8. Esteban Muth (Belgium) 58, 9. Petr Ptacek (Czech Republic) 57, 10.Calan Williams (Australia) 53…

(foto: toyota racing series)


Onderstaand een rondje tijdens de Legends of Bathurst trainingen van dit seizoen.
U bent aan boord van de Reynard Inverter van Nicholas Barker. (klik voor YouTube video)

 

 

 

 

 

You may also like
TRS: overeenkomst met ‘Road to Indy’
TRS: nieuw model voor campagne 2020
TRS: Liam Lawson is kampioen, Muth vijfde!
TRS: tijd voor de finale