Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We staan voor een eerste superweekend in de autosport dit seizoen. Bovendien spelen de Belgen in de vier hoeken van de wereld een rol in de diverse wedstrijden en maken de uurverschillen dat we een weekend met weinig slaap tegemoet gaan.

Starten doen we met de Monte-Carlo, de opener van het WK Rally. Het is uitkijken naar wat Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, de viervoudige vicewereldkampioenen kunnen in een wedstrijd die nooit hun ding is geweest. Een derde plaats is het beste wat de Belgen ooit bereikten (2016) in de Franse Alpen. In WRC2 zien we de duo’s de Mevius-Wydaeghe (Citroën) en Munster-Louka (Skoda), terwijl ook de Waalse corijder Renaud Jamoul aan het werk is in WRC2.

Dan is er uiteraard Chili en de Formula E. In Zuid-Amerika is er de derde manche van het seizoen 2018-2019, waar de Belgen een zeer uiteenlopende opdracht hebben. Jérôme d’Ambrosio verdedigt er zijn leidersplaats, Stoffel Vandoorne wil punten scoren. Er wacht ons zonder meer een nieuwe spannende wedstrijd.

Van Chili trekken we naar Florida, voor de 24 Uur van Daytona, de opener van het IMSA-uithoudingskampioenschap. Laurens en Dries Vanthoor, met Porsche en Audi en Fred Vervisch (Audi) verdedigen er de Belgische kleuren.

In Hampton Downs (Nieuw-Zeeland) racet Esteban Muth in de Toyota eenzittersseries.

http://www.autosportwereld.be/2019/01/19/wrc-monte-carlo-de-gang-van-zaken/