Home > #Hoofdnieuws > We spraken met Nico Verdonck

We spraken met Nico Verdonck

Soms komen antwoorden iets later dan verwacht, maar dat wil niet zeggen dat we ze u onthouden. Nico Verdonck startte zijn seizoen al, maar blikt met plezier nog even terug op het oude jaar.

Wat was jouw moment van 2018?

“Dat was zonder meer de overwinning in de Spa 6 Hours Classic met de Ford GT40 met Marcus von Oeynhausen van het Gotcha Historic Racing Team. Na Willy Braillard en Pierre Dieudonne won er na 34 jaar dus nog eens een Belg. Sinds enkele jaren combineer ik moderne en classic racing, wat echter geen evidentie is gezien de “old school”driving (echt schakelen, geen ABS/ESP, etc…). Maar het is iets wat ik ten zeerste apprecieer en een zeer leuke uitdaging vind.”  

Wat was het mooiste moment in de autosport in 2018?

“Voor mij was dat Lewis Hamilton tijdens de Duitse GP in Hockenheim. Hij startte op de veertiende plaats in moeilijke omstandigheden en reed naar een zeer knappe overwinning. Hij heeft dan wel één van de beste auto’s, maar hij dwingt het zelf af, getuige de mentale veerkracht waarover hij beschikt en die hem onderscheidt van zijn teammaat Bottas en zijn directe concurrent Vettel.”  

En wat zijn de plannen voor 2019?

“Voor het eerst in mijn Autosport carrière is mijn seizoen reeds begonnen tijdens het eerste weekend van januari met de WEK op Zandvoort, waar ik met Jos Jansen van JJ Racing knap 2de geëindigd ben. Verder ben ik net terug vanuit Dubai van de 24 uur daar, waar ik onder meer met Rodrigue Gillion in de AMG-GT4 van QSR 3de in de GT4-klasse ben geworden (nadat wij op anderhalf uur voor einde nog aan de leiding reden, maar een elektrisch probleem roet in het eten gooide. Samen zal ik met Rodrigue Gillion nog meerdere wedstrijden afwerken dit seizoen en ik ben nog in gesprek met een constructeur voor een nieuw contract. Daarnaast ga ik mijn coaching activiteiten uitbreiden en verder professionaliseren.”