Home > Circuit > TRS: tweede manche op Teretonga Park

TRS: tweede manche op Teretonga Park

De Toyota Racing Series gingen vorig weekend van start en al in het komende weekend zijn ze toe aan hun tweede afspraak en dat op de legendarische omloop van Teretonga. Een nieuwe omloop voor Esteban Muth om te leren kennen.

Teretonga is in Nieuw-Zeeland een begrip. Niet dat de omloop van amper 2.7 kilometer bepaald indrukwekkend is. Het zijn vooral lange zwiepers die inhalen moeilijk zullen maken. De beste inhaalmogelijkheid is er misschien wel in het 800 meter lange rechte stuk op start-finish.

Maar Teretonga Park, nabij Invercargill in het diepe zuiden van Nieuw-Zeeland, bestaat al sinds 1957 en kan bogen op een rijke autosportgeschiedenis. In de gloriejaren van de Tasman series zag men er wedstrijden met grootheden als Jim Clark, Graham Hill, Jackie Stewart, Jack Brabham, Bruce McLaren, Denny Hulme en Chris Amon.
Maar de laatste decennia zijn het vooral clubraces en lokale evenementen die de dienst uitmaken op Teretonga. Het circuit houdt wel één record in handen: het is het zuidelijkst gelegen FIA erkende circuit ter wereld!

Ter info: in de Toyota Series staat Liam Lawson als eerste leider aan de kop van het kampioenschap met 199 punten voor zijn belangrijkste uitdager Armstrong (194) en F3 Asia kampioen Hyman (181). Esteban Muth staat op de zesde plaats met 129 punten.

(foto: Evil Monkey / commons.wikimedia.org)

 

 

You may also like
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters
DTM Hockenheim: dinsdag en woensdag vinden de officiële testdagen plaats
In een notendop: IMSA en DTM
DTM Nürburgring: van der Linde gaat door op zijn elan