Home > #Hoofdnieuws > Dubai 24: Audi domineert, Vervisch leidt team naar zege

Dubai 24: Audi domineert, Vervisch leidt team naar zege

De veertiende editie van de 24 Uur van Dubai is geen onvergetelijke editie geworden. Al vrij snel bleek dat de strijd voor de zege er een tussen de diverse Audi R8 LMS zou worden. Uiteindelijk ging de zege oververdiend naar Car Collection Motorsport, met uiteraard Fred Vervisch, naast Dimitri Parhofer, Rik Breukers en Christopher Haase. Zij haalden het met een goede ronde voor WRT, met Dries Vanthoor, Mohammed Saud Fahad Al Saud, Michael Vergers en Christopher Mies. Vervisch is zo de tweede Belg, na Laurens Vanthoor die de race in Dubai wint.

Lamborghini, Ferrari en Mercedes hebben dan wel even de leiding in handen gehad van de wedstrijd, maar Car Collection Motorsport leidde het overgrote deel van de race. En na middernacht bleef de Duitse Audi stevig aan de leiding voor WRT. Het Belgische team zag de zege misschien wel verloren gaan door de diverse Code 60, waar telkens strategische keuzes dienden gemaakt te worden. Achter de beide Audi reed Scuderia Praha Ferrari met Jiří Písařík, Josef Kral en Matteo Malucelli op regelmaat naar de derde plek, voor GRT Grasser. Attempto Racing en Mücke Motorsport maakten met een vijfde en zesde plek het succes voor Audi compleet. HTP Motorsport hield de eer van Mercedes hoog, met een zevende plaats en een zege in de GT3 Am-klasse.

Fred Vervisch: “Een schitterende zege, bedankt aan Audi, mijn teamgenoten en het team! Het is een geweldig gevoelen.” Voor Vervisch is het de eerste grote zege in een 24-uurswedstrijd. De Kortrijkzaan zette ook de snelste ronde in de wedstrijd neer.

Net niet voor de Belgen

Vooraan waren de Belgen succesvol, in de diverse klassen werd het uiteindelijk een gemengd resultaat voor onze landgenoten. AC Motorsport, met Perrin, Boonen, Magnus en Radermecker in de Audi RS3 LMS, leken op weg naar de zege in de TCR en toerwagenklasse, maar een probleem met een draagarm en een brand, sloegen de auto naar de vijfde plaats terug. Drama was er ook voor QSR Racingschool dat tot op tien minuten van het einde in strijd was voor de zege in GT4. Plots viel de Mercedes echter stil en de zege was weg… Een derde podiumplaats brengt misschien toch niet het soelaas van de mogelijke verdwenen zege. In TCR was de zege voor Autorama Motorsport met een VW Golf Gti, terwijl MRS GT-Racing met een BMW M4 de overwinning in GT4 pakte.

Sainteloc Audi, met Christian Kelders en Pierre-Yves Paque, werd zesde in GT3-AM, VDS Racing Aventures miste het podium in SPX met een vierde plaats, waar Speedlover derde werd, terwijl G&R Motorsport de klasse A3 won, met Danny Van Dosselaer, Karlo Van Dosselaer, Geert Houdhoofdt, Geert Dierckx en Jasper Dierckx in de BMW M3.