Home > Circuit > Toyota Racing Series aan de aftrap

Toyota Racing Series aan de aftrap

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Met de Dorothy Smith Memorial Cup gaat komend weekend de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland van start. Onze landgenoot Esteban Muth neemt het er op tegen een wereldelite!

Inderdaad. Er zijn meerdere rijders met hoog profiel die hun zinnen gezet hebben op de Nieuw-Zeelandse titel als ideale voorbereiding op het Europese eenzitterseizoen.

Marcus Armstrong, beste rookie in Macau en vorig jaar derde in de serie met M2 Competition, wil de titel. Hij is afkomstig van Christchurch, de grootste stad op het zuidereiland en enkele jaren geleden nog zwaar geteisterd door aardbevingen. En dan is er Raoul Hyman, die op de valreep de titel van Aziatisch F3 kampioen in de wacht sleepte nog maar enkele weken geleden. Hij wil zijn status als kampioenschapsrijder bevestigen. Lucas Auer komt met ernstige adelbrieven: Mercedes Junior en DTM rijder. Liam Lawson maakte het goede weer in de Asian F3 en er worden van hem grote dingen verwacht. Andere rijders die in de kijker lopen zijn de ervaren Brendon Leitch, Toyota beschermeling en Formule 4 rijder Kazuto Kotaka, de Amerikaan Cameron Das en Australiër Calan Williams.

 

(foto: toyota.co.nz & wikipedia)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/01/1200px-Highlands_Motorsport_Park_Full_Course.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Highlands Motorsport Park is de eerste afspraak. Het circuit is gelegen in Cromwell, Otago, een toeristische streek bij uitstek in het centrum van het Zuidereiland. Het grote circuit heeft een lengte van 4.1 kilometer en heeft een technische layout met 22 bochten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters
DTM Hockenheim: dinsdag en woensdag vinden de officiële testdagen plaats
In een notendop: IMSA en DTM
DTM Nürburgring: van der Linde gaat door op zijn elan