Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: testdagen van start + video

Daytona 24: testdagen van start + video

In Daytona is er drie dagen volop actie met de Roar before the 24 of de testdagen voor de 24 Uur van Daytona. Op de eerste dag zetten Wayne Taylor Racing Cadillac en Mazda Team Joest de referentie neer, met de snelste chrono’s. Vandaag gaat de actie in Florida verder.

Oliver Jarvis en Kamui Kobayashi zetten de beide snelste rondetijden neer, met respectievelijk de Mazda en Cadillac DPi. In de wagen van Kobayashi zien we uiteraard ook ex-F1-rijder Fernando Alonso. Alonso liet op de persconferentie verstaan dat meer races in IMSA niet uitgesloten zijn. Jarvis was de snelste overall op dag 1 van de testen. Overigens zien we in Dpi onder meer ook Juan Pablo Montoya, Rubens Barrichello en Christian Fittipaldi. In LMP2 weinig ophef, met amper vier wagens, na de reglementswijzigingen die van de Dpi de leidende klasse maken.

In GTLM geen Laurens Vanthoor, die is thuis vanwege de geboorte van zijn dochter, maar Porsche pakte wel de eerste plek in de eerste sessie, terwijl Ferrari dat in de tweede sessie deed. In GTD (GT3) was Mercedes, met onder meer Jeroen Bleekemolen, tweemaal primus, de Land Audi R8 LMS met Dries Vanthoor klokte tweemaal als zesde af, Fred Vervisch (WRT Audi) moest het met een dertiende tijd in sessie 1 doen, terwijl de wagen niet reed in de tweede sessie.

You may also like
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
Daytona 24: Iron Lynx maakt bemanningen bekend, Sarah Bovy aan de start
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge
IMSA: Risi Competizione terug van de partij tijdens 24 Uren van Daytona