Home > Rally > Divers > Africa Race: Belgen boeren goed

Africa Race: Belgen boeren goed

Zowel Essers-Lauwers-Coninx op de #401 MAN als het trio Bouwens-De Leeuw-Boerboom op de #405 Iveco kennen al drie goede dagen in de Africa Race. Vooraan behaalde het Franse duo Laure-Crespo een derde dagzege en zijn blijven dan ook stevig leider.

De rit van woensdag verliep goed voor de Belgen. Essers-Lauwers-Coninx met de #401 MAN handhaafden zich op de 14de plaats in het algemene klassement en het trio Bouwens-De Leeuw-Boerboom met de #405 Iveco op de 25ste plaats. Vandaag, donderdag, was er een rit van 415 kilometer met vertrek rechtstreeks vanuit de bivak in Agdal naar Assa, met op het einde van de etappe een delicate passage naar de wad van Draa met finish in Assa, ondertussen een gekende plaats in de Africa Race. Opnieuw lieten de Belgen zich opvallen. Bouwens-De Leeuw-Boerboom plaatsten de Iveco op een 6de plaats algemeen bij de auto’s en trucks, Essers-Lauwers-Coninx volgden met de MAN op de 15de plaats. Het levert een 12de plaats in de tussenstand op voor Essers-Lauwers-Coninx en een 17de plaats voor Bouwens-De Leeuw-Boerboom. Een meer dan sterke prestatie. De moeilijke stukken moeten echter nog komen en Dakar is nog ver.

Morgen vrijdag gaat de rally verder met een rit van 494 km van de wad van Draa naar het gekendeĀ Fort Chacal, alles nog steeds in Marokko.

(foto: africarace.com)

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo