Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Patrick Snijers en Davy Thierie

De eindejaarsround-up: Patrick Snijers en Davy Thierie

Ze zaten praktisch het ganse rallyseizoen samen in de geel-zwarte ‘Maes containers’ Porsche 997 GT3 en waren met de gekende rijstijl van ‘de Lange’ een streling voor het oog en oor. Het duo werd kampioen in de GT klasse maar proefden tijdens de 6 Uren van Kortrijk van een Skoda Fabia R5. De keuze voor volgend jaar is bijgevolg nog niet gemaakt lijkt ons …

Wat was jouw moment voor 2018?

Patrick: het antwoord hierop is vrij simpel, 2018 was mijn moment. Ik heb een volledig seizoen in goede omstandigheden gereden dankzij een fantastische nieuwe sponsor Maes containers en dit met een verdomd heerlijke en aantrekkelijke rallywagen voor mij en mijn co, maar vooral ook voor de vele fans. Het feit dat we kampioen werden in de GT klasse was de kers op de taart. Ik heb praktisch het ganse jaar met dezelfde ’topcopiloot’ gereden en zelfs na al die jaren ervaring gaf me dat enorm veel vertrouwen.

Davy: ik kijk heel tevreden terug op onze wedstrijden die we het afgelopen jaar hebben gereden. Met de uitzondering van de Rally van Ieper hebben we overal onze klasse gewonnen. Wat mijn moment van 2018 betreft is mijn keuze op de Sezoensrally gevallen. Omwille van de gladde maaskiezel was de ‘Sezoens’ een rally waar we het minst van verwachtten, maar we scoorden er onze beste klassering algemeen.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Patrick: dat was al zeker en vast niet te vinden in de F1. Ondanks het feit dat ik er mezelf op betrapte regelmatig te kijken vond ik het maar slaapverwekkend. Ik kan er ook hier niet één echt moment uithalen. Ik heb in het WRC enorm genoten van de strijd tussen onze Neuville en Ogier en dat het ganse jaar door tot en met de laatste rally. Het was fantastisch om te volgen en zelfs ik stond er van te kijken welke enorme snelheden die nieuwe generaties WRC-wagens vandaag de dag halen. Ongelooflijk. Wanneer mag ik eens?

Davy: het autosportmoment van het jaar voor mij was de overwinning van onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in de WRC rally van Sardinië. Omdat Thierry als eerste de weg moest openen was hij de hele rally op het achtervolgen van Ogier aangewezen. Op de laatste wedstrijddag zetten hij en Nicolas alles op alles en wonnen de rally met een voorsprong van 0,7 sec.! Spannender kon het niet.

Wat zijn de plannen voor volgend seizoen?

Patrick: er zijn zeker vast plannen voor volgend seizoen maar we hebben eerlijk gezegd nog geen keuze kunnen maken tussen de fantastische GT3 en een top R5 wagen maar je mag er zeker van zijn dat Davy en ik met de steun van Maes containers nog een seizoen in optimale condities zullen rijden.

Davy: ik doe volgend jaar gewoon verder met Patrick maar de vraag is natuurlijk met welke wagen. Zoals Patrick al zei wordt het ofwel opnieuw de Porsche ofwel een potente R5. Binnen anderhalve maand zullen we het jullie laten weten.

You may also like
BRC: Snijers start in Aarova Rally
BRC Haspengouw: geen verloren dag voor Sébastien Bedoret
BRC: Patrick Snijers heeft de handleiding gevonden
BRC: De balans bij BMA na Rallye de Wallonie