Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Davy Vanneste

De eindejaarsround-up: Davy Vanneste

Je een week op voorhand realiseren dat je 20 jaar eerder debuteerde in een rally, je team halsoverkop contacteren en enkele dagen later aan de start staan van die zelfde rally en hem dan nog winnen ook, dat realiseerde … Davy Vanneste.

Wat is jouw moment voor 2018?

Het afgelopen jaar was voor ons een goed jaar met vier behaalde podiumplaatsen, nl. in de Monteberg, in Wervik, Staden en Kortrijk. Ook in Ieper ging het vrij goed, we waren aan het meestrijden voor een plaats in de top tien maar we raakten van de baan en de rally verder zetten was niet meer mogelijk, wat natuurlijk heel spijtig was. Maar mijn moment van 2018 was toch wel de overwinning in de ‘Station Le Seau Monteberg Shortrally’. Het gekke is dat de Monteberg aanvankelijk niet op onze agenda stond, maar één week voor de rally realiseerde ik me plots dat ik 20 jaar geleden debuteerde in … de shortrally van de Monteberg. Het leek me toch wel leuk om 20 jaar later aan dezelfde rally deel te nemen, dus heb ik allerijl iedereen van mijn team, en daarmee bedoel ik mijn co-rijder, mecaniciens, sponsors, … gecontacteerd kom te vragen of ze het zagen zitten om deel te nemen. Een week later was de overwinning een feit, een moment dus om ‘u’ tegen te zeggen.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Ik heb niet dadelijk één specifiek moment in gedachten, maar als ik op het voorbije jaar terugkijk blijft me de spannende strijd in het WRC wel bij. Helaas voor onze landgenoten Thierry en Nicolas die het net niet haalden, maar respect voor hun schitterende prestaties is wel aan de orde.

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

Eerlijk gezegd is er nog niks concreets. Na de jaarwissel steken we eens de koppen bij elkaar en zien we wel.

You may also like
Davy Vanneste wint op de flanken van de Monteberg