Home > #Hoofdnieuws > Eindejaarsround-up: Jobfixers Belgian Rally Championship

Eindejaarsround-up: Jobfixers Belgian Rally Championship

Hugo Van Opstal komt op autosportwereld.be terug op het voorbije seizoen van het Jobfixers Belgian Rally Championship en kijkt ook al vooruit naar 2019.

Wat is de balans van het voorbije seizoen?

“We mogen heel trots zijn op het niveau van het Jobfixers Belgian Rally Championship. Onze buurlanden kunnen enkel dromen van een dergelijk startveld. Gemiddeld noteerden we 15 R5’s aan de start van elk van de 9 wedstrijden, bovendien aangevuld door een reeks snelle Porsches, BMW’s, Historics en een spannende strijd in het Junior BRC. Mede dankzij locomotief Thierry Neuville, is de rallysport in België erg populair, wat ook blijkt uit de toename van de kijkcijfers op televisie en bezoekers en views op de sociale media. De balans is dus zeker positief, maar we we kijken al vooruit naar het BRC 2019, dat met de komst van de Volkswagen Polo R5 en de Citroën C3 R5 mogelijk nog boeiender wordt.”

En wat was het hoogtepunt?

“De ongelofelijk spannende titelstrijd tussen Kris Princen en Vincent Verschueren liep als een rode draad door het seizoen en elke wedstrijd was een secondenslag, met als uitschieters de aanwezigheid van enkele wereldtoppers, zoals Thierry Neuville in Ieper en Stéphane Lefebvre en Kris Meeke in de Condroz Rally. Zij moesten tot het uiterste gaan om onze Belgische toppers achter zich te houden. Het bewijs dat het BRC een stevige referentie is.”

En wat zijn de plannen voor komend seizoen?

“Grote veranderingen zijn er niet te verwachten, maar met de komst van de VW Polo R5 en de nieuwe Skoda Fabia R5 zal het sportief weer een boeiend jaar worden. Wat de return betreft, zal het Jobfixers BRC weer uitgebreid in beeld worden gebracht op televisie en op de sociale media. Rally leeft in België. En… laten we met zijn allen Thierry en Nicolas steunen en aanmoedigen, zodat ze eind 2019 de wereldtitel kunnen pakken in het WRC!”

You may also like
E-Rally: spannende strijd tijdens eerste rally online BRC
BRC: BMA en Princen op jacht naar nieuwe zege in Sezoens
BRC: Mooi volk verwacht op Wallonie shakedown
BRC: Verschueren terug op de vertrouwde Michelin banden