Home > #Hoofdnieuws > Onze prijzen van het autosportjaar 2018

Onze prijzen van het autosportjaar 2018

De redactie van autosportwereld heeft een heel seizoen lang de autosportactualiteit op de voet gevolgd. Als enige autosportmedium doen wij dat van de Slalom van Overijse tot de F1 in Monaco, zonder onderscheid in rang of stand en met eigen redactioneel en schitterende foto’s. In alle bescheidenheid hebben wij ons dan ook aan een lijstje gewaagd, met onze onderscheidingen. Uiteraard is alles arbitrair en zijn disciplines niet met elkaar te vergelijken. U vergeeft het ons…

De Belgische rijder van het jaar, dat kon er maar één zijn… of neen twee. Thierry Neuville kwam het vaakst voor op de lijstjes en als uitgever neem ik de vrijheid om daar Nicolas Gilsoul aan toe te voegen. Want zonder fantastische corijder geen zeges in het WK en geen WK-strijd tot op de meet. Rally is een… ploegsport.

Thierry Neuville moest het in dat WK Rally afleggen tegen Sébastien Ogier, maar dat volstond niet voor de Fransman om onze internationale rijder van het jaar te worden. Die eer is weggelegd voor een Fin… maar geen rallyrijder. Kimi Raikkönen spreekt ook de autosportfans in ons land duidelijk nog steeds aan. Het had ook Fernando Alonso kunnen zijn, want ook hij blijft populair, ook in de middens van onze medewerkers, maar het werd nipt de norse Fin.

Van Alonso kunnen we zeer snel naar de Flop van het seizoen en dat is uiteraard McLaren F1. Niemand zal ons tegenspreken, zeker niet gezien de manier waarop het Britse team vakkundig de carrière van Stoffel Vandoorne in de F1 de nek heeft omgewrongen. De hoogst onbescheiden Zak Brown mag zijn prijs zelf komen ophalen…

Resten er ons de belofte van het jaar en de race van het jaar. De belofte is, en dat zeker niet onterecht, Grégoire Munster, een kerel van amper 20 die mogelijk een zeer grote rallytoekomst wacht. Grégoire is snel, intelligent, meertalig en komt uit het goede rallynest. Wat kan een mens nog meer wensen?

En dan de wedstrijd van het jaar… Is er iets dat meer onmogelijk is om te kiezen? Uiteindelijk was er één race die twee stemmen kregen: de 24 Uur van de Nürburgring. Wie er was zal begrijpen waarom.

Rest me nog één bijzondere vermelding te maken, voor Hugo Van Opstal en Koen Wijckmans, die door hun werk en passie laten zien hoe PR en Media in de autosport echt ingevuld kunnen worden. Zowel Hugo als Koen maken een echte brug tussen hun kampioenschap en de autosportpers en daar kunnen hier en daar anderen nog iets van leren!