Home > Rally > Divers > De terugkeer van de ‘Tour de Belgique’

De terugkeer van de ‘Tour de Belgique’

De “Tour de Belgique” wordt sinds 2012 georganiseerd door DG Sport Events en is een belangrijk moment voor alle liefhebbers van regelmatigheidsrally’s voor oude wagens. Het evenement maakt zijn terugkeer volgende lente

Noteer de datum alvast in uw agenda! De 2019 editie zal zich concentreren op dat wat deze mythische wedstrijd tot een succes heeft gemaakt : een ongewijzigd parcours dat heel België doorkruist, endurance, snelheid en regelmaat. Nieuw dit jaar is dat het evenement van de herfst naar de lente wordt verplaatst : de dagen zijn dan iets langer en het weer zou – in principe – zachter moeten zijn.

Onder het waakzame oog van een stel zeer ervaren organisatoren in de personen van Alain Lopes en Georges Van Oosten, zal de “Tour de Belgique” doorgaan van vrijdag 24 tot zondag 26 mei in alle regionen van het land. Een andere nieuwigheid zijn de deelnamevoorwaarden : enkel wagens van voor 1973 zullen worden toegelaten en de gemiddeldes zullen worden berekend in functie van de cilinderinhoud. Het doel : wagens hebben die dichter aanleunen bij de originele insteek van de “Tour de Belgique” en terugkeren naar een heuse regelmatigheidsproef.
De inschrijvingen (2150 €) starten op 21 december.

(persbericht)

You may also like
Tour de Belgique uitgesteld
Tour de Belgique onthult parcours
Tour de Belgique 2019 start in Oudenaarde