Home > #Hoofdnieuws > Eindejaarsround-up: Bart Van den Broeck

Eindejaarsround-up: Bart Van den Broeck

Bart Van den Broeck is een minzaam, maar snel man. Hij is, samen met Chris Voet, voor de tweede maal algemeen kampioen in de Supercar Challenge geworden, toch een wel hele knappe prestatie. Hij nam dan ook graag het woord.

Wat is jouw moment voor 2018?

“Het opnieuw behalen van de titel in de Divisie Sport in de Supercar Challenge en uiteraard de titel van algemeen kampioen in die Supercar Challenge, en dat voor de tweede maal op rij, lijken me terecht de hoogtepunten. Dit jaar was het tot de slotminuten van het seizoen spannend. We kenden tijdens het finaleweekend een motorbreuk in de laatste trainingen en het nachtelijke sleutelen van de mensen van Traxx Racing, ons team, om de wagen aan de start van de kwalificaties te krijgen, was uitzonderlijk.”

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“In het algemeen vind ik alle wedstrijden in de autosport leuk en boeiend. Ook de andere kampioenschappen volg ik op de voet. De prestatie van Thierry Neuville vind ik in het bijzonder super.”

Wat zijn de plannen voor 2019?

“Waarschijnlijk ga ik terug Supercar Challenge rijden in 2019. Het staat nog niet definitief vast, maar de kans is groot. Dit kampioenschap is het beste geschikt voor onze wagen. Graag zou ik ook nog eens de 24 Uur van Zolder rijden. Dat is ondertussen ook al enkele jaren geleden. Deze wedstrijd heeft steeds een speciale sfeer.”