Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Gilles Magnus

De eindejaarsround-up: Gilles Magnus

Hij is ontegensprekelijk één van de jonge talenten van ons land en volgend seizoen zet hij zijn reconversie richting toerwagens en GT’s meer dan waarschijnlijk succesvol verder. Gilles Magnus behaalde dit seizoen zijn eerste nationale autosporttitel in het Belcar Endurance Championship en won het RNT Stuurwiel. 

Wat was jouw moment van 2018?

“Mijn moment van 2018.. wel ik heb in 2018 vele mooie momenten gehad, maar dan ga ik toch voor mijn verkiezing als winnaar van het RACB National Team stuurwiel. Omdat dat toch iets is wat een hele carrière kan veranderen in positieve zin. Maar vergeten we niet mijn Belcar-titel, de wedstrijden met SRT in GT4 en ook de mooie kansen in de VW Fun Cup. Ik heb een zeer gevuld autosportjaar gehad!”

Wat was het autosportmoment van 2018?

“Dan ga ik toch voor de 24 uur van Spa, gewoon omdat ik dat persoonlijk telkens opnieuw de mooiste race van het jaar vind. En uiteraard omdat het een grote droom is om daar op een dag in mee te strijden!”

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

“Na het winnen van het nationale stuurwiel zal ik dus uitkomen in het TCR Benelux kampioenschap, dat gereden wordt binnen TCR Europe en dat met een Audi RS3. We gaan ons vooral daar op focussen en zien wel welke kansen daar mogelijk nog uit voortkomen. Normaal zal ik ook nog steeds actief zijn in de DVB RACING Norma in Belcar en mijn nationale titel verdedigen.”

 

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding