Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Guillaume Deflandre

De eindejaarsround-up: Guillaume Deflandre

Hij is afkomstig uit het Waalse Stoumont en gaat helemaal op in het Amerikaans getinte verhaal waar de NASCAR Whelen Euro Series zo voor gekend zijn. In Brands Hatch waren we zelfs getuige van zijn overwinning in de Elite 2. Voor 2019 heeft hij meerdere mooie doelstellingen die hij hoopt te realiseren.

Wat was jouw moment van 2018?

Het afgelopen jaar was er eentje vol emoties en verrassingen. Ik begon het jaar dan ook met een nieuwe uitdaging want Memphis Racing in de NASCAR Whelen Euro Series betrof een team zonder ook maar enige ervaring. De eerste wedstrijd was in Valencia, het team had de wagen niet lang daarvoor ontvangen en opgebouwd en dat moet je je bewijzen natuurlijk. Hard werken op het circuit, hard werken aan de setup van de wagen en dit communiceren binnen het team om de wagen almaar sneller te doen gaan. Elke wedstrijd werd er vanaf de basissetup begonnen waarna de specifieke afstellingen volgden.

Doorheen het seizoen heb ik dan ook de nodige progressie gemaakt alsook het team met als gevolg dat we mooie resultaten behaalden. Tijdens de wedstrijd in Zolder had ik minder geluk waar mechanische problemen ons van de overwinning hielden. Spijtig natuurlijk, maar velen waren getuige van wat ik in mijn mars heb.

De wedstrijden in Brands Hatch en Hockenheim waren zeker en vast mijn favoriete races dit jaar en dit niet alleen voor de circuits op zich maar ook voor de behaalde resultaten daar. Ik was daar niet de enige die won, maar het hele team en dat stemt me gelukkig.

Wat was het autosportmoment van 2018?

Ik ben heel blij voor Stoffel Vandoorne die na zijn avontuur in de F1 de overstap kan maken naar de Formula e. Het was voor Stoffel bij McLaren heel moeilijk om zich te bewijzen. Stoffel is enorm getalenteerd, maar daar ben je niks mee als de wagen niet mee wil. Ik hoop dat ook dat hij zich in de Formula e kan laten opmerken en wie weet … heel misschien zien we hem ooit terug in de F1.

Wat zijn de plannen voor 2019?

Momenteel ben ik nog sponsors aan het zoeken voor volgend jaar opdat ik zou kunnen deelnemen aan het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap, maar gemakkelijk is dat niet zoals iedereen weet, maar we geven niet op. Goede resultaten neerzetten, nieuwe doelen stellen en mijn fans, mijn team en mijn ouders gelukkige maken zijn volgens mij de mooiste plannen voor 2019.

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla