Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Laurens Vanthoor

De eindejaarsround-up: Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor was in 2018, samen met Thierry Neuville, dé figuur van de Belgische autosport. De oudste van de broers Vanthoor won de LM GT-klasse in Le Mans en schreef nog maar eens een hoofdstuk in zijn al erg rijk gevulde carrière. De Porsche-rijder blikt dan ook met plezier op zijn seizoen terug!

Wat was jouw moment van 2018?

“Le Mans, zonder meer. Het is een droom, vooral gezien de 70 jaar van het merk Porsche, mijn werkgever. Het feit dat we bovendien met een speciaal design reden, in de bekende roze kleuren, maakt het nog meer bijzonder. De zege was er ook één samen met mijn voormalige ingenieur van Audi. Het was een zeer intense week, met een enorme druk door grote inspanningen van Porsche, maar uiteraard zijn we nog steeds erg fier dat wij diegene zijn die de mooie zege behaald hebben.” 

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“De zege van mijn broer in Bathurst, waar we elkaar ook op circuit tegenkwamen!”

 Wat zijn de plannen voor 2019?

“Daytona winnen en zo de grote vier op mijn palmares zetten. Spa, Le Mans, de Nürburgring heb ik ondertussen met Audi of Porsche kunnen winnen, maar Daytona, moet daar zeker bij. Verder rij ik terug in IMSA zoals dit jaar en gaan we met onze #92 dat kampioenschap proberen te winnen. Ook Le Mans staat weer op het programma, met dezelfde teamgenoten. Ik rij ook de  GT3-wedstrijden op de Nürburgring en Spa. Maar mijn grootste zege wordt misschien wel de geboorte van mijn eerste kind!”

 

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede