Home > #Hoofdnieuws > Turkije wint allereerste FIA GT Nations Cup

Turkije wint allereerste FIA GT Nations Cup

Porsche Cup Benelux kampioen Ayhancan Guven en Salih Yoluc hebben Turkije met een Mercedes de overwinning bezorgd in de allereerste FIA GT Nations Cup. In Bahrein haalden zij het na een knappe strijd met de Ferrari van het Verenigd Koninkrijk.

Bij de start ging het grondig mis voor de Belgische WRT Audi van Mike Den Tandt en Charles Weerts. Na contact met de Ferrari van Mexico en die van Rusland verdween de Audi in de Belgische driekleur nog voor de eerste bocht uit de wedstrijd.

Ook de Lamborghini van Argentinië, de McLaren van Zweden, de Porsche van Australië en de Ferrari van Wit-Rusland kwamen al snel in de problemen. Een tussenkomst van de safety car was het logische gevolg.

Vooraan ging Christopher Froggatt in de Engelse Ferrari knap voorbij de Mercedes van Yoluc, waarna de Brit een mooie voorsprong wist uit te bouwen. In de tweede stint reed Guven evenwel de longen uit zijn lijf en ging hij vrij gemakkelijk voorbij de Ferrari van Christopher Buncombe. De Britten wisten hun tweede plaats veilig te stellen, gevolgd door de Ferrari van de Denen Nicklas Nielsen en Johnny Laursen. De Ferrari van Rusland finishte als vierde en de Porsche van de Chinezen als vijfde.

Vallelunga

België werd na een dubbele pole en winst in de eerste kwalificatierace getipt als favoriet, maar twee aanrijdingen en een lekke band beslisten daar anders over. Ondertussen raakte bekend dat de Nations Cup volgend seizoen in het Italiaanse Vallelunga zal georganiseerd worden. Dit smaakt in ieder geval naar meer!

Foto © SRO

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding