Home > Circuit > GP3: Hubert laatste kampioen

GP3: Hubert laatste kampioen

Leonardo Pulcini haalde in Abu Dhabi zijn tweede zege van dit seizoen. Hij leidde van start tot finish en werd de ontegensprekelijke winnaar van race 1 van dit GP3 weekend. Anthoine Hubert eindigde op het podium en haalde de allerlaatste titel in de GP3 Series binnen.
De Rus Nikita Mazepin had nog uitzicht op de titel, maar dan diende hij wel punten goed te maken op de Fransman Antoine Hubert. In alle geval begon Mazepin goed met het behalen van de pole, gisterenavond. Echter, dat voordeel gooide hij weg bij de start toen hij onmiddellijk naar de andere kant van de piste sneed om de aanval van Pulcini te pareren. Een maneuver dat hem een straf zou opleveren. De zege was het enige wat Mazepin nog kon redden en dus zette hij druk op Pulcini, tweemaal aan de haven, aan het hotel… Het mocht niet baten. Pulcini ging als winnaar over de lijn, Mazepin viel terug naar de vijfde plaats.
Antoine Hubert had snel in de race de vijfde plaats te pakken en hoefde zich met de titel op zak, niet verder druk te maken. Hij zag David Beckmann uiteindelijk op een tweede plaats eindigen en pakte zelf het podium, én de titel!
Daarmee is de Fransman de laatste kampioen uit het tijdperk van de GP3 Series. Vanaf 2019 wordt de serie de Formule 3, die in de Grand Prix weekends naast de Formule 2 nu de ééngemaakte ladder naar de F1 zal uitmaken. Hij sluit de rij die in 2010 was begonnen met de eerste titel voor Guterriez. De bekendste kampioenen zijn zonder twijfel Bottas (2011) en Leclerc (2016).
(foto: gp3series.com)
You may also like
In een notendop: slotdag GP3 en F2 tests
In een notendop: GP3 en F2 testing Abu Dhabi
In een notendop: F2 en GP3 tests Abu Dhabi
In een notendop: F2 – GP3 – F3 Asia